Teisingumo ministerijai sąrašus pateikė 22 partijos

Spalio 12 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose ketinančios dalyvauti partijos savo narių sąrašus Teisingumo ministerijai privalėjo pateikti iki rugpjūčio 7 dienos. Sąrašus pateikė 22 partijos. Šiuo metu partijų sąrašai tikrinami.

Pagal Politinių partijų įstatymą politinė partija norinti dalyvauti Seimo rinkimuose privalo turėti ne mažiau kaip 1000 narių. Trumpiausią narių sąrašą pateikė Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga - 1034, ilgiausią Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - 18160. Ši partija susikūrė, susijungus Lietuvių tautininkų sąjungai, Lietuvos krikščionims demokratams ir Tėvynės Sąjungai (konservatoriai, politiniai kaliniai ir tremtiniai, krikščioniškieji demokratai).

Lietuvos politinių kalinių partijai Juridinių asmenų registre suteiktas likviduojamo juridinio asmens statusas. Likvidavimas vykdomas partijos iniciatyva. Tuo tarpu Lietuvos ūkio partijai ir Nepartinių judėjimui „Rinkimai 96" likvidavimas pradėtas juridinių asmenų registro tvarkytojo iniciatyva vadovaujantis Civilinio kodekso 2.70 straipsniu.

Vadovaujantis Politinių partijų įstatymu, visos rinkimuose ketinančios dalyvauti politinės partijos ne vėliau kaip prieš 65 dienas iki vyksiančių rinkimų Teisingumo ministerijai privalo pateikti savo narių sąrašus.

Teisingumo ministerija per 15 darbo dienų nuo sąrašo gavimo dienos patikrina, ar jis atitinka taisyklių nustatytus reikalavimus. Taip pat tikrinama, ar sąraše pateiktas partijos narių skaičius atitinka Politinių partijų įstatymo reikalavimus. Patikrinusi pateiktą sąrašą ir nustačiusi, kad sąrašas atitinka taisyklių ir įstatymo reikalavimus, kitą darbo dieną apie tai ministerija praneša Vyriausiajai rinkimų komisijai, nenurodydama konkretaus narių skaičiaus.

Jeigu politinė partija pateikia sąrašą vėliau nei numato taisyklėse nurodytas terminas, sąrašas netikrinamas. Jis per 2 darbo dienas grąžinamas jį pateikusiai partijai. Apie tai informuojama ir Vyriausioji rinkimų komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių