Tautininkai sako jau surinkę partijos steigimui reikiamus parašus

Partiją atkurti siekiantys tautininkai, trečiadienį pasirašę steigėjų jungimosi deklaraciją su politinę jėgą irgi siekiančia registruoti Lietuvių tautininkų sąjūdžio iniciatyvine grupe, sako kartu su naujaisiais sąjungininkais jau turintys partijos registravimui reikiamus 1000 parašų.

„Dabar kartu (su Lietuvių tautininkų sąjūdžio steigėjais - red.) yra maždaug apie tūkstantį, mes manome, kad iki gruodžio pabaigos vien Tautininkų sąjungos atkūrimo grupė tiek turės, mes norim, kad būtų viršaus, rezervo, gausesnis skaičius steigėjų“, - trečiadienį spaudos konferencijoje Seime sakė Gintaras Songaila.

Partijos steigiamasis suvažiavimas, pasak G.Songailos, planuojamas Vilniuje arba, kaip anksčiau skelbta, gruodžio 17 dieną, arba po žiemos švenčių, sausį.

„Labai džiugu, kad lietuviškų tautinių jėgų vienijimosi procesas tęsiasi, jei pavyks susitarti dėl įstatų ir programos principų, tai bus išskirtinė partija, kurios tikslai bus doras žmogus, stipri šeima, lietuviška Lietuvos valstybė, jos politinis ir teisinis suverenitetas“, - spaudos konferencijoje sakė Lietuvių tautininkų sąjūdžio iniciatyvinės grupės vadovas Marius Kundrotas.

Tarp galimų naujos partijos partnerių M.Kundrotas minėjo Jaunąją Lietuvą, Lietuvos centro partiją, Algimanto Matulevičiaus buriamą Tautos vienybės partiją, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partiją, taip pat, jo teigimu, „galima būtų kalbėtis su valstiečiais liaudininkais, žaliaisiais“.

„Šiuo metu pagrindinę politinę atskirtį matome tarp dviejų stovyklų - vienoje pusėje yra vertybininkai, kitoje pusėje - vartotojai. Tautininkus matome vertybininkų fronte, kartu su krikščioniškosiomis jėgomis, valstiečiais, įaugusiais į tėviškės žemę, su didele dalimi žaliųjų. Šiandien pradėtas jungimosi procesas nėra baigtinis, tam, kad vertybinis frontas pasiektų ryškių laimėjimų artėjančiuose Seimo rinkimuose, reikalingas labai platus frontas arba plati partija, arba plati koalicija“, - sakė M.Kundrotas.

Tautininkų partiją atkurti siekia birželį nuo valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atsiskyrusių politikų grupė, buvusios Lietuvių tautininkų sąjungos lyderiai.

Tautininkai paliko TS-LKD, kai partijos Priežiūros komitetas G.Songailą pašalino iš partijos, jam teismui apskundus konservatorių Vilniaus skyriaus sprendimą derėtis su Lietuvos lenkų rinkimų akcija dėl koalicijos Vilniaus miesto savivaldybėje.
Iki tol didelės įtakos Lietuvos politiniame gyvenime neturėjusi Lietuvių tautininkų sąjunga į TS-LKD įsiliejo 2008-aisiais.


Šiame straipsnyje: tautininkaiGintaras Songaila

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurjus Subotinas

Jurjus Subotinas portretas
Jus paziurekit i sita dalbajoba. Nu kas gali uz toki asila balsuoti? Praejo praeita karta su prietranka Uoka per konservu sarasa, tai pasijaute "ereliais". Juokas ir tokiu asilu ima. .

Tautininkų

Tautininkų portretas
partija Lietuvoje reikalinga.Tai šaunu,kad ji bus įkurta.

Aldona

Aldona portretas
Yra ir neblogų žmonių, bet visumoje - chaosas. Daugiapartiškumas, daugiasluoksniškumas, daugiasanklodiškumas turi būti likviduotas. Susidarys tokios aršios grupuotės, kurių niekas negalės nuraminti. Šiuo metu didžiausią įtarimą kelia Andrius Kubilius, nors visuomenė į jį dėjo daugiausia vilčių, bet jis, pakėlęs galvą, žiūri į svetimus kraštus, o aplink save nieko nepastebi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių