Tarp Lietuvos teisėjų - 40 milijonierių

Teisėtvarkos svertus savo rankose laiko net keturios dešimtys milijoninį turtą deklaravusių šeimų atstovų. Tarp teisėjų elito taip pat esama ne vieno turtuolio, rašo „Lietuvos žinios“.

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) „Valstybės žiniose“ paskelbus praėjusių metų pajamų ir turto deklaracijas tapo aišku, kad paskutinę 2010-ųjų dieną tarp krašto teismų teisėjų, jų pavaduotojų, skyrių pirmininkų, Mokestinių ginčų komisijos narių,

Vyriausiosios administracinių ginčų komisijos narių - net keturios dešimtys milijonierių. Visai neturintys turto nurodė 4 teisėjai.

Teismų hierarchijos viršūnėse plušantys asmenys gyvena ne nuo algos iki algos, tačiau daugelis jų pagal turimą turtą negali prilygti apylinkių ir apygardų teismuose dirbantiems kolegoms.

Iš Konstitucinio Teismo (KT) teisėjų milijoniere iš dalies galima vadinti tik buvusią prezidento Valdo Adamkaus patarėją teisės klausimais Tomą Birmontienę. Ji kartu su sutuoktiniu Giedriumi Birmontu deklaravo turintys turto ir piniginių lėšų už daugiau kaip 1 mln. 163 tūkst. litų. Antra vieta tarp KT teisėjų atitektų Ramutei Ruškytei. Ji nurodė turinti turto už 757 tūkst. litų, tačiau teisėjos gautų ir negrąžintų paskolų suma viršija 134 tūkst. litų.

KT pirmininkas Romualdas Kęstutis Urbaitis su žmona Nijole deklaravo turintys 430 tūkst. litų vertės turto. 2010 metų gruodžio 31-ąją tarp Konstitucijos sergėtojų mažiausiai turto turėjo Egidijus Šileikis. Jis deklaravo turto už beveik 235 tūkst. litų ir 76 tūkst. gautų ir nesugrąžintų paskolų.

Tarp Aukščiausiojo Teismo (AT) vadovų milijoninės vertės turtu nedisponuoja niekas. AT pirmininkas Gintaras Kryževičius nurodė turintis privalomo registruoti turto už beveik 43 tūkst. litų ir 26 tūkst. litų piniginių lėšų. AT Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas teisėjas Jonas Prapiestis su sutuoktine valdė 823 tūkst. litų vertės turtą, o Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Janina Stripeikienė - daugiau kaip 807 tūkst. litų vertės turtą.

Šiuo metu Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko pareigas einantis Egidijus Žironas ir jo žmona Jūratė nurodė turintys turto už kiek daugiau kaip 1,1 mln. litų. Šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas Artūras Driukas su sutuoktine disponavo beveik 1,2 mln. litų vertės turtu, o Baudžiamųjų bylų skyriaus vadovė Laima Garnelienė su sutuoktiniu - 339 tūkst. litų vertės turtu.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas Ričardas Piličiauskas ir jo žmona Rima iš viso deklaravo turintys 346 tūkst. litų vertės turto.


Šiame straipsnyje: teisėjaialgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsimerk

 Atsimerk portretas
Kaip danguje taip ir žemėje.Kogi neturėti turtų,jaigu ne pagal dorą,o pagal kišenę bylos laimimos.

va ir parodo

va ir parodo portretas
va ir kazi ar is algeliu sunesti tie turtai???...

ruta

ruta portretas
jus tikite ,kad visas teiseju turtas deklarotas saziningai ?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių