Tarp ES šalių Lietuvoje mažiausiai gyvena užsieniečių

Lietuvoje gyvenančių užsienio šalių piliečių dalis pernai buvo viena iš mažiausių visoje Europos Sąjungoje (ES) ir keliolika kartų menkesnė nei kitose Baltijos šalyse.

ES statistikos tarnybos Eurostato duomenimis, 2010-aisiais tarp Lietuvos gyventojų užsienio šalių piliečiai sudarė 1,1 procento: 0,1 proc. Lietuvos gyventojų turėjo ES šalių pilietybę, o 1 proc. buvo ne ES valstybių piliečiai.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šalyje pernai gyveno daugiausia Rusijos bei Baltarusijos piliečių.

Mažesnė nei Lietuvoje užsieniečių dalis pernai buvo trijose ES šalyse: kaimyninėje Lenkijoje ir Rumunijoje (po 0,1 proc.) bei Bulgarijoje (0,3 proc.).

Kitose ES valstybėse užsienio piliečiai sudarė didesnę dalį gyventojų nei Lietuvoje. Didžiausia - 43 proc. - ji buvo Liuksemburge, kaimyninėje Latvijoje - 17 proc., Estijoje ir Kipre - po 16 procentų.

ES valstybėse užsieniečiai vidutiniškai sudaro 6,5 proc. gyventojų.

Daugiausia jų gyvena Vokietijoje (7,1 mln.), Ispanijoje (5,7 mln.), Jungtinėje Karalystėje (4,4 mln.), Italijoje (4,2 mln.) ir Prancūzijoje (3,8 mln.). Šiose valstybėse gyvenantys užsieniečiai sudaro beveik 80 proc. iš visų užsienio šalių piliečių, gyvenančių ES.


Šiame straipsnyje: užsieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

xyxy

xyxy portretas
a tai kaip cia gali gyventi uzsienieciai jeigu patys lietuviai bega kaip is skestancio laivo..

....

.... portretas
tik rusai ir lenkai kažkodėl nebėga
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių