Švietimo profesinė sąjunga spręs dėl įspėjamojo streiko

Ketvirtadienį Vilniuje vyks Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) suvažiavimas, kurio delegatai spręs dėl dviejų valandų įspėjamo streiko skelbimo.

Profsąjungos teigia surinkusios per 15 tūkst. įspėjamajam streikui pritariančių mokytojų parašų, o Švietimo ir mokslo ministeriją (ŠMM) kaltina arogancija ir ignoruojant jų reikalavimus.

Anot profsąjungų, jų reikalavimams keisti švietimo finansavimo tvarką pritaria maždaug keturi iš dešimties šalies pedagogų, kurių iš viso skaičiuojama 37 tūkstančiai.

Pedagogų parašus surinkusi profsąjunga sausio 18-ąją Vyriausybei bei ŠMM įteikė reikalavimus keisti mokyklų finansavimo sistemą, atidėti planuojamą pedagogų atestaciją, koreguoti darbo apmokėjimo tvarką taip, kad būtų užtikrintas darbo krūvis.

Vadovaujantis Darbo kodeksu, Vyriausybė bei ministerija gautus reikalavimus turėjo išnagrinėti ir per septynias dienas ir pranešti apie tai profsąjungai. Tačiau LŠPS teigia atsakymo iš ŠMM negavusi, todėl inicijuojanti kolektyvinį darbo ginčą ir reikalaujanti sudaryti taikinimo komisiją. Nesudarius taikinimo komisijos, anot jos, kolektyvinis ginčas nebus išspręstas, tad profsąjunga savo suvažiavime spręs dėl streiko skelbimo.

LŠPS sako streiką planuojanti, kai į mokytojų reikalavimus neatsižvelgta po gruodį surengto mitingo prie ŠMM. Jame profsąjunga piktinosi mažėjančiais atlyginimais, planuojama kas ketverius metus vykdyti pedagogų atestacija, reikalavo atsisakyti mokinio krepšelio principo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl

kodėl portretas
tie pedagogai taip bijo planuojamų atestacijų? ar ne visi yra savo dalyko žinovai? o gal ne visi yra įsigiję aukštojo mokslo diplomus? ar jiems labai sumažintos algos? Kažin, kas geriau apmokami gydytojai, ar pedagogai?

teta

teta portretas
Vaikų sumažėjo,ojie nori didesnių atlyginimų ir bijo atestacijos.Kas čia darosi?Dalį darbuotojų firmos atleidžia,jei sumažėja darbo.Mokytojai neturėtų būti išimtis.

baikit

baikit  portretas
nepiktinkit zmoniu,nes moksleiviu sumazejo 25tukst..Parasykit, kokios gi mokytoju algos?Juk dauguma mokytoju pensionierai, kurie gauna nemazas algas ir visas pensijas.Tai gal laikas sest ant pensijos,ponai specialistai?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių