Per šventes plikledis Lietuvoje pridarė bėdų

Kūčių vakarą ir Kalėdų rytą daugiausiai darbo turėjo medikai. Nors sinoptikai buvo perspėję apie plikledį, daug žmonių šventes praleido ligoninių koridoriuose.

Traumatologai skaičiuoja sulaukę kelis kartus daugiau pacientų nei įprastai.

Šeštadienio popietę prasidėjus lijundrai ir paspaudus šaltukui, gatvės bemat traukėsi ledu. Apledėję šaligatviai ir namų kiemai virto čiuožyklomis. Plikledis pakišo koją ne vienam skubėjusiam pas artimuosius.

Pas medikus plūstelėjo nemažas srautas įvairių traumų patyrusių žmonių. Darbo netrūko ir Kauno klinikinės ligoninės traumatologams.

Kūčių dieną ir naktį medikų pagalbos prireikė maždaug šimtui kauniečių – keliskart daugiau nei įprastai. Ligonių netrūko ir Kalėdų dieną.

„Daugiausiai šiandien dieną – lūžimų. Ir daugiausiai senyvo, pagyvenusio amžiaus žmonių“, – pasakoja   Kauno klinikinės ligoninės bendrosios praktikos slaugytoja Violeta Šlapikienė.

Keliskart daugiau nukentėjusiųjų nei įprastai vakar ir šįryt kreipėsi ir į Šiaulių bei Vilniaus medikus. Anot jų, daugelį išėjusiųjų iš namų vakar plikledis kelyje užklupo netikėtai, ir žmonės tam buvo nepasiruošę.

„Jaunu pacientų sulaukėme labai mažai, daugiausia nuo 60 iki 80 metų nukentėjusiųjų. Daugiausia gydėme apatinių ir viršutinių galūnių lūžimus, išnirimus, šonkaulių lūžimus ir galvos traumas“, – teigia Greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja Vanda Pumputienė.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, šeštadienį eismo sąlygos buvo sudėtingos visoje šalyje, ir sekmadienio rytą plikledis dengė Šiaurės Lietuvos kelius.


Šiame straipsnyje: plikledistrauma

NAUJAUSI KOMENTARAI

lukas

lukas portretas
snd buvo ivykis... Veza mane sesuo is baliuko...laksto minivenas su anglies nr. naglai po gatves....pasivijom prie sviesoforo,atidares langa,komplimenta kulturinga pasakiau(runkelis esi ,jei taip vazineji)Finale ivyko,kad sudauze stikla.....sedi policijos skyriuje,kaip prisisikes butu .pripazysta visas nuodemes......Ir zinot ,del ko uzpykes buvo? kad runkeliu pavadinau....... Ir tai vyksta antra karta per 3 dienas.PATARIMAS RUNKELIAMS...gal ir geriau uzdirbate uz mane.bet niekada nesikelkite,runkeliai....P.S. Jei jau esate Tevyneje su masina,vazinekite kulturingai.Nejau ir UK taip vazinejate?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių