Sveikatos apsaugos ministerijai leista apsikuopti pačiai

Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) pavaldžios Valstybinės medicininio audito inspekcijos (VMAI) ūkvedžiui per du mėnesius, be algos, buvo papildomai atseikėta dar 5 tūkstančiai litų - kaip įvairūs priedai, skelbia "Lietuvos rytas".

Tai nustatę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai įtarė, kad panašiai galėjo būti skatinami ir kiti inspekcijos darbuotojai.

Gavęs STT pažymą, sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys sudarė specialią darbo grupę finansinei VMAI veiklai ištirti. Šiai grupei vadovauja ministerijos kancleris Rimantas Remeika.

"Galbūt yra kažkokių būdų paskirti tokius priedus, bet aš nežinau. Atliksime auditą ir išsiaiškinsime. VMAI - biudžetinė įstaiga, todėl mes negalime visko žinoti", - kalbėjo kancleris.

Paprašytas patikslinti, ar ministerijai neprivalu žinoti, kas darosi jai pavaldžiose įstaigose, R.Remeika aiškino, kad inspekcija turi savo biudžetą: "Kartkartėmis patikriname savo pavaldžių įstaigų finansines ataskaitas arba atliekame auditą".

Kancleris abejojo, ar kuris nors VMAI darbuotojas per du mėnesius galėjo gauti 5000 litų priedą: "Jei alga būtų apie 15 tūkst., pagal galiojančius įstatymas toks priedas būtų įmanomas, bet ūkvedžio alga juk mažesnė".

Pastaruoju metu STT atlikti tyrimai sudrebino ne vieną valdžios instituciją. Tačiau šį kartą tarnyba leido išsikuopti pačiai ministerijai.

"Mums per smulku aiškintis tokius ūkinius institucijų reikalus, nes turime nemažai rimtesnių darbų", - tvirtino STT vadovas Žimantas Pacevičius, nepanoręs atskleisti, kaip buvo gauta informacijos apie galimą neskaidrią inspekcijos veiklą.

VMAI direktorė Ramunė Navickienė teigė, jog negalėję būti, kad per du paskutinius 2008 metų mėnesius ūkvedys būtų buvęs pamalonintas daugiau nei 5000 litų išmokomis.

Bet direktorė neneigė, kad algų priedus pavaldiniams skirdavusi ir 2008, ir 2009 metais: "Aš vadovavausi galiojančiais teisės aktais, tik labai saikingai".

Apie STT atliktą tyrimą jos vadovaujamoje įstaigoje R.Navickienė tvirtino nieko nežinanti: "Pareigūnai pas mus nesilankė ir jokių dokumentų apie jų atliktą tyrimą nesu mačiusi".

Tačiau R.Navickienė pasiskundė, kad ramus gyvenimas inspekcijoje baigėsi, kai ji šiemet iš darbo atleido vairuotoją. Direktorė įtaria, jog jis ir parašė skundą STT.

Kovo mėnesį buvo atleistas ir ūkvedys, kuris, STT duomenimis, gaudavo solidžius priedus.


Šiame straipsnyje: SAMpriedai prie algų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių