Sužinoti apie skirtas baudas bus galima internetu

Vidaus reikalų ministerija (VRM) pirmadienį pranešė rengianti e. baudos projektą, kuris turėtų sudaryti galimybes elektroniniu būdu informuoti asmenis apie paskirtas baudas ir jas sumokėti greičiau bei patogiau.

Pasak ministerijos pranešimo, projektas bus įgyvendintas iki 2012 metų.

Kasmet policijos pareigūnai už įvairius eismo taisyklių pažeidimus skiria apie pusę milijono baudų, kurių bendra suma siekia apie 111 mln. litų. Ministro Raimundo Palaičio teigimu, tokį kiekį dokumentų sutvarkyti rankiniu būdu, kaip daroma dabar, yra labai sunku.

Pasak ministro, tai, kad surenkama tik dalis paskirtų baudų, lemia tai, jog iki šiol nėra sukurta fizinių asmenų informavimo sistema.

Šiuo metu administracinių baudų mokėtojai informaciją apie paskirtą baudą, jos apmokėjimo terminus bei apmokėjimui būtinus duomenis (banko sąskaitą, įmokos kodą ir kitus) dažniausiai gauna tik popieriniu formatu.

Pasak ministerijos, įgyvendinus projektą, elektroniniu būdu bus teikiama informacija apie ne ginčo tvarka skirtas baudas.

Taip pat numatoma ne ginčo tvarka skirtų baudų apmokėjimo elektroninė paslauga, priminimo apie artėjantį ne ginčo tvarka skirtos baudos apmokėjimo terminą siuntimas, elektroniniai pranešimai apie baudų įvykdymą (sumokėjimą, įskaitymą turimomis permokomis ir kitais būdais), automatinis baudų įskaitymas skolininko turimomis permokomis, pranešimų apie išieškojimo eigą teikimas, pretenzijos dėl baudos skyrimo, prievolės (baudos) administravimo ir išieškojimo procesų teikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių