Sustabdyta trijų Radviliškio konservatorių narystė partijoje

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komitetas ketvirtadienį sustabdė korupcijos byloje įtariamų Radviliškio mero Antano Čepononio ir dar dviejų konservatorių narystę partijoje.

„Sustabdyta trijų narių narystė partijoje. Motyvas yra pasirodžiusi informacija apie sulaikymą. Mes visada pakankamai griežtai vertiname tokius atvejus - jeigu žmogus pats nesustabdo narystės, tai padaro Priežiūros komitetas“, - BNS sakė komiteto pirmininkas, parlamentaras Arvydas Anušauskas.

„Laikinas pašalinimas pasirinktas dėl to, kad yra nekaltumo prezumpcija. Priėmus teismo nuosprendį, sprendimai būna kiti“, - teigė jis.
Radviliškio meras A.Čepononis ir tarybos narys Aloyzas Juodis buvo sulaikyti pirmadienį. Jiems pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir sukčiavimo. Anot STT, įtariama, kad vykdant Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukciją buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti viešųjų pirkimų konkursą.

Trečiadienį sulaikyti dar du įtariamieji - Radviliškio rajono savivaldybės Statybos skyriaus vyriausiasis specialistas, konservatorius Kęstutis Čiūdaras ir vienos statybų įmonės darbų vadovas. Šiuose tyrimuose įtariama, kad neskaidriai vykdyti Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios ir Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbai.
Meras teismo sprendimu pusmečiui nušalintas nuo pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rūpinosi

rūpinosi portretas
Rūpinosi žmonėmis, o ne turtuolių kišenėmis, va ir sutvarkė

RINKEJAS

RINKEJAS portretas
TVARKA IR TEISINGUMAS LAIMI...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių