Šulinių geriamojo vandens sauga Lietuvoje nepakankama

Laboratoriniai tyrimai rodo nepakankamą šachtinių šulinių geriamojo vandens saugą, teigia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Tarnybos 2010 metų pirmojo pusmečio veiklos ataskaitoje pažymima, kad mikrobiologiniais tyrimais per šį laikotarpį nustatyti 153 , o cheminiais tyrimais - 74 atvejai, kai šachtinių šulinių vandens kokybė buvo nepakankama.

Per pirmą pusmetį laboratorijose iš viso atlikti 334 šachtinių šulinių vandens valstybinių mėginių mikrobiologiniai ir 344 cheminiai tyrimai.

'"Nors, kaip rodo atlikti laboratorinių tyrimų rezultatai, Šachtinių šulinių geriamojo vandens sauga nėra pakankama, tačiau gyventojai tik išskirtiniais atvejais kreipėsi į Tarnybą, nes, vadovaujantis teisės aktų nuostatomis, turi patys rūpintis vandens, kuriuo apsirūpina individualiai, sauga ir kokybe", - teigiama ataskaitoje.

Tarnyba atlieka šachtinių šulinių tikrinimus potvynių, liūčių užliejamose vietose, avarijų vietose, pagal su savivaldos institucijomis parengtas programas ir tiriant vartotojų skundus dėl geriamojo vandens saugos.


Šiame straipsnyje: šulinysvanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių