Sulaukę pensinio stažo, policiją palieka šimtai pareigūnų

Sulaukę pensinio stažo, policijos profesionalai vienas po kito traukiasi iš tarnybos. Policijos vadovybė pripažįsta esant „nukraujavimą“, tačiau tragedijos dėl to neįžvelgia, rašo „Lietuvos žinios“.

„Tai dažniausiai labai geri specialistai, nesunkiai randantys darbą privačiose struktūrose, bankuose. Tuo metu policija byra. Galėčiau net pasakyti, kad ji dirbtinai žlugdoma“, - pareiškė Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas Vytautas Bakas.

2009 metais tarnybą policijoje paliko 393 pareigūnai, 2010 metais - 430, 2011 metais - 1018.

Statistikos duomenys rodo, kad daugiausia tarnybą paliko pirminės grandies pareigūnų. Pernai iš policijos išėjo 530 šios grandies pareigūnų. 374 pasitraukusiųjų priklausė viduriniajai grandžiai, 114 - aukštesniajai grandžiai.

Beveik 200 darbuotojų neteko kriminalinė policija, per 700 - viešoji.

Policijos departamento Personalo valdybos viršininko Tomo Bikmano duomenimis, pernai į tarnybą policijoje priimta 200 pareigūnų.

„Tokia yra realybė, tai neišvengiama. Jie puikūs specialistai, užsidirbo tam tikras socialines garantijas ir pasitraukė į privačias struktūras, kur šiuo metu jiems siūloma daugiau. Sutinku, kad tam tikro sistemos “nukraujavimo„ esama, bet tai nėra žlugimas“, - tikino policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

Jis dalies pareigūnų pasitraukimą buvo linkęs sieti su asmeninėmis nuoskaudomis.

Policijos pareigūnai į pensiją gali išeiti ištarnavę 20 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buzukis

Buzukis portretas
Tai as manau kad cia yra naturali kartu kaita, juk atidirba policijoje 15 - 20 metu ir i pensija, o i ju vieta ateina nauji Riomeriniai. Tai kame cia problema? Ar kad tie nauji pensininkai gaus tarnautoju pensija po 2000 - 2500 Lt ar kad jauniems atsiras darbo vietu ir bus kur potenciala savo parodyti? O kiek sulauke pensijinio amziaus buhalteriu isejo niekas nepaskaiciavo? Arba valytoju?

Buzukiui

Buzukiui portretas
Iš kur pas tave tokia informacija??? Aš apie 2000-2500 lt pensija. Pažįstamas vuuriniosios grandies pareigūnas praėjusią savaitę ištarnavęs 21 m. išėjo i pensiją. Gaus pensijos 1200 Lt. Siūlau atsitokėti nuo pigesnių narkotikų su tokiais skaičiais...

mike

mike portretas
Koks vaizdelis Lietuvos policijoje,aptukeliai,kaip kiaules(atleiskite uz toki apibudinima,bet taip yra) .Ka toks policininkas gali padeti gaudant nusikalteli,pabegti jis negali ???Paziurekite europoje ,kokia policija,sportiski,pasitempe ,grazu paziureti i toki policininka .As beformiu - ne sportisku,policininku nelaikyciau tarnyboje,jie tik valgo,o Japonai sako: jeigu pilnas pilvas -tai galva tuscia.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių