Studijuoti Lietuvoje panoro 39 tūkst. pretendentų

Iki pirmadienio vakaro, kai internetinėje bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas sistemoje baigiasi prašymų registravimas, norą studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose pareiškė per beveik 39 tūkst. pretendentų.

Kaip BNS informavo Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti valdybos pirmininkas Aloyzas Požėra, sistemoje bandė naršyti daugiau kandidatų, nes registracija joje buvo nemokama ir sistemą galėjo išbandyti net ir 12 klasių nebaigę moksleiviai. Tačiau prašymus pildyti užbaigusiųjų iki pirmadienio vakaro buvo per 38,9 tūkstančio.

Daugiau kaip 7,5 tūkst. iš jų registraciją vykdė ne internetu, o pristatydami brandos atestatus į vieną iš 12-os priėmimo punktų. Tokia registracija buvo skirta tiems, kurie vidurinį išsilavinimą įgijo 2009 metais ar anksčiau.

Po pirmadienio prašymus studijuoti galės pateikti tik tie kandidatai, kurie Nacionaliniam egzaminų centrui paskelbus pagrindinės sesijos užsienio kalbos (anglų ir vokiečių), biologijos, fizikos ir pakartotinės sesijos visų valstybinių egzaminų rezultatus nustatyta tvarka yra pateikę apeliacijas. Jiems paskutinė prašymų registravimo diena yra liepos 22-oji, ketvirtadienis.

Bendrajame priėmime šiemet dalyvauja 44 valstybinės ir privačios aukštosios mokyklos: 21 universitetas ir 23 kolegijos. Stojantysis gali prioriteto tvarka į prašymą įrašyti iki 12 pageidavimų į bet kurių bendrajame priėmime dalyvaujančių aukštųjų mokyklų studijų programas.

Numatoma, kad 2010 metais valstybė finansuos beveik 19 tūkst. pirmakursių studijas: 9,7 tūkst. universitetuose ir 9,2 tūkst. kolegijose.

Pirmieji bendrojo priėmimo rezultatai bus skelbiami liepos 23 dieną, penktadienį.

Šiemet laikyti brandos egzaminus buvo užsiregistravę 49 575 kandidatai.


Šiame straipsnyje: studijosbrandos egzaminai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių