Studijų fondas kompensavo studijų kainą 1,7 tūkst. pažangių studentų

Daugiau kaip 1700 gerai valstybės nefinansuojamose vietose besimokančių studentų buvo kompensuota sumokėta studijų kaina, iš viso buvo grąžinta daugiau nei 11,6 mln. litų.

Už studijas sumokėti pinigai buvo grąžinti 2009 metais įstojusiems ir dvejus metus studijavusiems arba pusę studijų programos baigusiems studentams, pranešė Valstybinis studijų fondas.

„Daugiau nei 7,5 mln. Lt buvo išmokėti 883 studentams, studijuojantiems šalies universitetuose. Dar 4,1 mln. Lt buvo paskirstyti 884 studentams, studijuojantiems kolegijose“, - pranešime cituojama Valstybinio studijų fondo vyresnioji specialistė Jurga Barcevičiūtė

Pasak jos, universitetų studentams grąžinta daugiau pinigų, nes universitetinės studijos yra brangesnės.

Didžiausia išmokėta suma vienam asmeniui viršijo 37 tūkst. litų - šią kompensaciją gavo Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentas, studijuojantis Orlaivių pilotavimo programoje.
Daugiausia kompensacijų (176) buvo išmokėta Vilniaus kolegijos studentams, Vilniaus universiteto studentams - 138, Kauno kolegijos - 120 kompensacijos. Iš viso kompensacijas gavo 1767 studentai.

Geriausius studentus atrinko aukštosios mokyklos savo nustatyta tvarka. Studentams iš valstybės biudžeto kompensuojama faktiškai sumokėta studijų kaina, ne didesnė už norminę studijų kainą.


Šiame straipsnyje: studijosšvietimasstudentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Prioritetas

Prioritetas portretas
Labai subanalėjęs aukštojo mokslo turinys. Yra tokių specialybių, kur nereikia galvoti, skaityti, dirbti praktinio darbo. Dėstytojai taip pat neteisingai vertina studentus. Studijų sėkmę nulemia pinigai, ypač apvalios sumos, tuomet ir mokytis nereikia, tik diplomą atsiimi ir gali juoktis iš visų. Juokingiausios studijos socialinių mokslų kolegijoje, verslo, filosofijos, žurnalistikos, tarptautinių santykių fakultetuose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių