Studentė teismui apskundė jai magistro darbą rašiusią įmonę

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo civilinę bylą, kurioje ieškovė prašė priteisti iš įmonės 1500 Lt už sutarties nevykdymą ir 1500 Lt neturtinės žalos, rašo portalas delfi.lt.

Ieškovė nurodė, kad šalys sudarė sutartį, kuria įmonė įsipareigojo atlikti mokslinio tyrimo darbą. Ieškovė nurodė, kad įmonė jai el. paštu atsiuntė darbo dalį (projektą), kuri buvo išsiųsta darbo vadovui (universiteto dėstytojui) ir „darbas tiesiog „raudonavo“ nuo darbo vadovo komentarų. Dėl sutarties nevykdymo ieškovė vienašališkai nutraukė sutartį, tačiau įmonė avansu sumokėtų pinigų negrąžino.

Atsakovas prašė ieškinį atmesti; nurodė, kad jis įvykdė visus sutartinius įsipareigojimus ir ieškovė dar liko skolinga 1500 Lt. Atsakovo teigimu, ieškovė, neturėdama įmonės, kaip atliktų mokslinių tyrimų autoriaus, raštiško sutikimo, įmonės atliktų mokslinių tyrimų koncepcijas naudojo savo mokymo įstaigoje.

Teismas nusprendė, kad šalių sudaryta sutartimi ir vykdant šią sutartį atliktais šalių veiksmais (kai vietoje ieškovės, kaip studentės, buvo atsakovo rengiamas magistro baigiamasis darbas ir šį darbą, kaip savo pačios atliktą, ieškovė pateikinėjo darbo vadovui, t. y. universiteto dėstytojui), pažeistos ieškovės, kaip studentės, pareigos, įtvirtintos Mokslų ir studijų įstatymo normose.

Teismas taikė restituciją ir grąžino ieškovei šios pagal niekinį sandorį sumokėtus 1500 Lt, o atsakovui grąžino parengtą rašto darbą ir teises į šį darbą. Taip pat teismas atskirtąja nutartimi informavo prokurorą apie įmonės veiklą, turinčią nusikaltimo požymių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pzdc

pzdc portretas
o tai studentes nenubaus? jauciu jinai tokia kieta visus i teismus duot tik todel kad turi pazistamu. paviesinkit tos padlos pavarde.

Gedas

Gedas portretas
ale turi įžūlumo

blusius

blusius portretas
Tai kaip su studente? Siaip uz apgaule studente turetu buti pasalinta is universiteto. Magistro darba ji turejo parasyti savarankiskai. Po to stebimes is kur tiek avigalviu su diplomais.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių