Studentai sieks, kad rotacijos būtų dažnesnės

Grupė studentų rinks parašus, kad būtų dažniau peržiūrimi mokančių ir nemokančių už studijas studentų rezultatai ir nuo to priklausantis jų finasavimas.

 

 

 

Vyriausioji rinkimų komisija įregistravo iniciatyvinę grupę parašams rinkti. Per ateinančius du mėnesius ši grupė turi surinkti ne mažiau kaip 50 tūkst. pataisą palaikančių parašų, kitaip projektas Seimui pateiktas nebus.

 

 

Grupę registravę studentai siekia, kad mokslo rezultatai būtų vertinami ir studijų finansavimas peržiūrimas ne po antro kurso, kaip vyksta šiuo metu, o po kiekvienos sesijos.

 

 

Iniciatyvinės grupės atstovė Eglė Bačionytė sako, kad jų siūloma tvarka labiau motyvuotų studentus.

 

 

„Dabar rotacija yra labai maža, beveik nulinė, labai mažai studentų pasikeitė vietomis. Mes manome, kad jei kas pusę metų būtų skirstomos vietos, studentai būtų labiau motyvuoti, labiau siektų rezultatų, atsirastų konkurencingumas“, – sakė ji.

 

 

Dauguma iniciatyvinės grupės narių priklauso jaunimo organizacijai „Darbas“.

 

 

Tuo metu Lietuvos studentų sąjungos vykdyta apklausa rodo, kad už mokslą nemokantys studentai nenori keisti rotacijų dažnio, o ne valstybės finansuojami studentai nori, kad mokymosi rezultatai būtų peržiūrimi dažniau.

Šiame straipsnyje: studentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
kam jūs užsiiminėjate niekais...S.Balmeris (MICROSOFT vadas), metė nebaigęs Stanfordo universitetą....užsidirbo 35,5 milijardų litų..M.Zuckerbergas ..metė nebaigęs Harvardo ir užsidirbo 33 milijardus lt, M.Dellas (DeLL kompiuteriai) metė nebaigęs Ostino universitetą ir užsidirbo milijardus... Iš Lietuvos kilusio S.Adelsono turtas 54 milijardai, nors nebaigė net koledžo...na ir APLE įkūrėjas Stivas Jobsas vieną semestrą koledže pasimokęs , metė mokslą ir kūrė Ipadus O ką jie but sukūrę, jei energiją butų švaistę rotacijoms..........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių