STT pareiškė įtarimus Radviliškio sav. administracijos direktoriui

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį pranešė, kad jos pareigūnai pareiškė įtarimus Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktoriui konservatoriui Eugenijui Pranevičiui, o teismas nušalino jį nuo pareigų.

E.Pranevičius įtariamas piktnaudžiavimu, pasikėsinimu sukčiauti ir dokumentų klastojimu vykdant vieno iš Radviliškio Kultūros centro pastatų rekonstrukciją.

Pasak pranešimo, nuo trečiadienio Šiaulių miesto apylinkės teismo sprendimu Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorius 6 mėnesiams nušalintas nuo pareigų.
Korupcijos skandalas Radviliškio savivaldybę krečia nuo praėjusių metų gruodžio vidurio. Gruodžio 19 dieną sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai sulaikė Radviliškio rajono merą konservatorių Antaną Čepononį, jam pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo.

A.Čepononis antradienį po ilgiau nei mėnesį trukusio sulaikymo buvo paleistas iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus. Politikas paleistas už 30 tūkst. litų piniginį užstatą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

STT Šiaulių valdyboje atliekami ikiteisminiai dėl galimai neskaidrios Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukcijos, Radviliškio rajono Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios restauravimo ir Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbų.

Įtarimai byloje pateikti ir tarybos nariui Aloyzui Juodžiui. Jis kol kas laikomas suimtas. Abu tarybos nariai priklausė valdančiajai Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijai, tačiau jų narystė partijoje šiuo metu sustabdyta.

Radviliškio rajono savivaldybėje ir Kultūros centre atliktos kratos bei dokumentų poėmiai.


Šiame straipsnyje: STTEugenijus Pranevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Šiaulių bei Panevėžio STT valdybos semia visus - ir žalius ir raudonus politikus, ir verslininkus ir DNSB pirmininkus, ir prokurorus ir teisėjus. O kada tą patį pradės daryti ir Klaipėdos teisėsaugininkai? O kada STT vadovas Žymantas Pacevičius paklaus savo pavaldinio Klaipėdos STT valdybos vadovo Leono Keniausio, kodėl tas, skirtingai nei jo kolegos Šiauliuose, Panevėžyje ir Kaune, iš esmės negaudo jokių kyšininkų Klaipėdoje, o tik gina vietinės valdančiosios nomenklatūros grynai asmeninius ir verslo bei pelno interesus, kurie gaunami viešo visų likusių pseudoelitui nepriklausančių klaipėdiečių sąskaita? Kol kas STT vadovas Žymantas Pacevičius daug kartų labai ryžtingai mūru stojo ginti tą savo Klaipėdos pavaldinį. Kodėl? Tai galėtų nustatyti tik gen.prokuroras, bet ar jis turi pakankamai sąžiningų tyrėjų ir ar jiems pakanka operatyvinių priemonių ir ar jiems užtektų drąsos pasikėsinti į iki šiol darniai funkcionavusią oligarchų - gražiausių Lietuvos vietų darkytojų ir jų dangstytojų ir aptarnautojų - politikų bei teisėsaugininkų sistemą? O kokia institucija Lietuvoje galėtų taikyti operatyvines priemones, t.y. kas galėtų pasiklausyti ir kitaip pasekti Klaipėdos verslo ir politikų pseudoelito, jų nusamdytų advokatų ir STT aukštų pareigūnų L.Keniausio ir Ž.Pacevičiaus bendravimus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių