Startuoja kampanija „Egzaminai? Nesinervink.lt“

Švietimo ir mokslo ministerija, Nacionalinis egzaminų centras ir mokinių organizacijos jau septintą kartą skelbia informacinės kampanijos „Egzaminai? Nesinervink.lt“ pradžią.

„Patarlė sako „nežinojimas gimdo baimę“, todėl jau septintą kartą inicijuojame tradicinę informacinę kampaniją „Egzaminai? Nesinervink.lt“, kurios metu stengsimės atsakyti į visus mokinių, jų tėvelių ir mokytojų klausimus ir panaikinti nežinojimą, o kartu ir egzaminų baimę,“ - sakė Nacionalinio egzaminų centro direktorė Danutė Šukienė.

Informacinės kampanijos metu veiks atnaujintas interneto puslapis www.nesinervink.lt. Tinklalapyje mokiniai ras informacijos apie brandos egzaminus, naudingų nuorodų, galės perskaityti žymių žmonių ir tik ką egzaminų skonio ragavusių bičiulių įspūdžius. Čia bus galima rasti ir psichologų patarimų, padėsiančių kovoti su jauduliu ir pozityviai nusiteikti prieš egzaminus.

Informacinės kampanijos metu naujausią informaciją apie egzaminus, aukštojo mokslo reformą taip pat bus galima rasti socialiniuose tinkluose (one.lt, facebook.com), informaciniuose portaluose ar sekti įvykius mikrobloge Twitter, klausimus bus galima užduoti ir internetine Skype (vardas- nesinervink.lt) programa.

„Žinodami, kaip noriai mokiniai naudojasi šiuolaikinėmis informacinėmis naujovėmis, stengėmės ir šioje kampanijoje išnaudoti visas galimybes, kurias suteikia internetas,” - pažymėjo NEC direktorė.

Nuo gegužės 4 d. iki liepos 3 d. informacinės kampanijos „Nesinervink.lt“ draugo TEO LT tinkle veiks nemokama telefono linija 8 800 10 118, skirta abiturientams, jų tėvams, mokytojams.

Brandos egzaminų tvarka šiemet iš esmės nesikeičia.

Šiais metais brandos egzaminus laikys daugiau nei 50 tūkst. kandidatų, tai dviem tūkstančiais daugiau nei pernai. Iš jų beveik 48,5 tūkst. mokiniai, 1269  buvę mokiniai ir 711 eksternų.

Populiariausias egzaminas išlieka matematika. Jį laikys beveik 35 tūkst. abiturientų (pernai - 33 121 kandidatų). Toliau pagal populiarumą - istorijos  (29,6 tūkst. kandidatų) ir anglų kalbos (25,1 tūkst.) egzaminai. Mažiausiai, 268 kandidatai, pasirinko prancūzų kalbos egzaminą.

Pagrindinė egzaminų sesija prasidės gegužės 18 d. gimtųjų (baltarusių, lenkų, rusų, vokiečių k.) kalbų egzaminu, baigsis  birželio 11-ąją. Pakartotinė sesija prasidės birželio 12-ąją, baigsis  liepos 3 d.


Šiame straipsnyje: kampanija nesinervink

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių