Sprendimas, ar prašyti suvaržyti K.Uokos ir P.Gražulio laisvę - pirmadienį

Laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas kitos savaitės pradžioje turėtų apsispręsti, ar kreiptis į Seimą dėl neramumus per seksualinių mažumų eitynes kėlusių parlamentarų Petro Gražulio ir Kazimiero Uokos laisvės suvaržymo.

"Kitos savaitės pradžioje spręsime, ar kreiptis. Turėtume pirmadienį nuspręsti", - penktadienį BNS sakė laikinasis generalinis prokuroras.

Pasak jo, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato kreipimasis dėl išankstinio Seimo sutikimo suvaržyti parlamentarų laisvę buvo gautas ketvirtadienį.

Trečiadienį Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas grąžino policijos pareigūnams minėtų dviejų Seimo narių administracinių teisės pažeidimų bylas. Teismas konstatavo, kad tam, kad būtų imamasi nagrinėti bylas, reikalingas išankstinis Seimo sutikimas.

Pasak tuomet platinto pranešimo, Administracinių teisės pažeidimų kodekso 261 straipsnio 3 dalyje numatyta, kad jeigu už administracinį teisės pažeidimą, kurį padarė Seimo nariai, šis kodeksas numato administracinį areštą, protokolą surašę pareigūnai ne vėliau kaip per tris dienas kreipiasi į generalinį prokurorą dėl išankstinio Seimo sutikimo suvaržyti šių asmenų laisvę.

P.Gražuliui ir K.Uokai šių metų gegužės 19 dieną administracinių teisės pažeidimų protokolai surašyti už tai, kad jie pasipriešino policijos pareigūnams, einantiems jiems pavestas viešosios tvarkos saugojimo pareigas, perėjo policijos užtvarą, pažymėtą specialiąja juosta su užrašu "Stop policija", ribojančią įvykio vietos perimetrą, nevykdė policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nepereiti šios užtvaros bei nutraukti neteisėtus veiksmus.

Už du iš trijų numatytų administracinių teisės pažeidimų padarymą be piniginės baudos taip pat numatytas ir administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.


Šiame straipsnyje: uokaGražulis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių