Specialistai: radioaktyvaus jodo ore ties Lietuva neaptikta

Radioaktyvaus jodo Lietuvos ore, skirtingai nei kaimyninėse šalyse, pastaruoju metu aptikta nebuvo, teigia Radiacinės saugos centras (RSC).

Iki pirmadienio maži radioaktyviojo jodo kiekiai buvo nustatyti Čekijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Švedijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje ir Ukrainoje. Tačiau jie, anot ekspertų, pavojaus sveikatai nekelia.

Radioaktyviojo jodo lygis svyravo nuo 5 mikrobekerelių kubiniame metre oro Švedijoje iki 87 mikrobekerelių kubiniame metre oro Vengrijoje.

„Lietuvoje, kaip ir Graikijoje, Belgijoje, Kroatijoje, Olandijoje, Turkijoje, Serbijoje, Slovenijoje, radioaktyviojo jodo atmosferiniame ore aptikta nebuvo“, - teigiama pranešime.

Specialistai tyrimų dėl galimai į orą patekusio radioaktyviojo jodo ėmėsi praėjusį savaitgalį Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) Incidentų ir avarijų centrui paskelbus, jog kad Čekijos atmosferiniame ore buvo nustatyti labai maži radioaktyviojo jodo kiekiai.

Ketvirtadienio duomenimis, radioaktyvusis jodas į atmosferinį orą buvo išmestas iš Budapešto Izotopų Ltd instituto. Jo išmetimo priežastys nagrinėjamos.
„Minėtose Europos šalyse aptiktieji radioaktyviojo jodo kiekiai atmosferiniame ore buvo labai maži ir negalėjo turėti įtakos nei vaikų, nei suaugusiųjų sveikatai“, - teigia RSC.


Šiame straipsnyje: Radioktyvumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ČIA lIETUVA

ČIA lIETUVA portretas
PAS MUS KAIP TARYBINIAIS LAIKAIS APTIKTA NIEKO NEBUVO, O LIETUVIAMS NIEKAS NIEKADA NEKENKIA SVEIKATAI, TIK KAIMYNINĖSE VALSTYBĖSE KENKIA ARBA BLOGAI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių