Sostinės Gedimino pilies kalnui – pagalbos tvarsčiai

Po keturių mėnesių neveiklumo apiręs Gedimino pilies kalnas sulaukė pagalbos. Statybininkai skuba lopyti nuošliaužą, o kalno tvarkymo idėjos sumanytojai tikisi sulaukti finansavimo, rašo dienraštis „Vilniaus diena".

Patekti į sostinės Gedimino kalną vis dar galima tik keltuvu, tačiau viltis žengti senuoju taku neužgeso - antradienį buvo pradėti šlaito papėdėje atsiradusios nuošliaužos tvarkymo darbai.

Keturis mėnesius truko ginčai, kas turi tvarkyti kalną. Kol Vilniaus apskrities valdininkai postringavo, kad „kalnas - ne žemė, o nuošliauža - ne statinys", Vilniaus pilių direkcija ėmėsi darbo ir savo lėšomis žada sutvarkyti šlaitą.

Šiuo metu šlaitui tvarkyti skirta 250 tūkst. litų, tačiau atlikus žvalgomuosius darbus suma gali keistis. Už šiuos pinigus statybininkai nukas dalį šlaito ir naudodami specialią medžiagą - geotekstilę - formuos šlaitą iš naujo. Visi darbai turėtų užtrukti apie mėnesį ir baigtis iki rudens.

Darbų projektą parengę geologai į šiuos šlaito tvirtinimo darbus žiūri skeptiškai, bet pripažįsta, kad geriau daryti ką nors, negu nieko. Pagal esamą planą bus sutvarkyta tik pažeista šlaito dalis, nors siekiant išsaugoti kalną būtinas kapitalinis remontas.

Dienraščio „Vilniaus diena" inf.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių