Sostinėje renkasi ESBO regiono nevyriausybininkai

Sekmadienį Vilniuje  Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalių narių ir partnerių nevyriausybinių organizacijų (NVO) atstovai.

Jie atvyksta į tradicinį ESBO pilietinės visuomenės forumą, kasmet organizuojamą prieš ESBO Ministrų tarybos sesiją, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Šiemet nevyriausybinės organizacijos forume aptars iššūkius ESBO žmogiškajame matmenyje 2011 metais, saviraiškos ir susirinkimų laisvės, žmogaus teisių gynėjų saugumo, demokratinių institucijų, judėjimo laisvės ir tautinių mažumų klausimus.

Sekmadienį bus atidaroma ESBO pilietinės visuomenės paralelinė konferencija bei jungtinė ESBO ir Viduržemio jūros regiono valstybių partnerių pilietinės visuomenės konferencija.

Pastarojoje dalyvaus NVO atstovai iš daugiau kaip 20 ESBO šalių narių ir valstybių partnerių - Egipto, Tuniso, Izraelio, Alžyro, Jordanijos ir Maroko.

Šioje konferencijoje bus dalinamasi gerosios praktikos pavyzdžiais trimis pagrindinėmis temomis: rinkimų geroji praktika, politinis dalyvavimas, teisingumas ir teisinės reformos.

Taip pat bus ieškoma naujų būdų, kaip paskatinti glaudesnį ESBO šalių ir Viduržemio jūros regiono valstybių partnerių pilietinių visuomenių bendradarbiavimą, ypač atsižvelgiant į pokyčius, šiuo metu vykstančius Viduržemio jūros regione.

Anot URM, speciali sesija pirmadienį bus skirta žmogaus teisių padėčiai Baltarusijoje.

ESBO pirmininkui, Lietuvos užsienio reikalų ministrui Audroniui Ažubaliui bus pateiktos pilietinės visuomenės konferencijos rekomendacijos ESBO šalių narių užsienio reikalų ministrams.

ESBO Ministrų tarybos sesija Vilniuje vyks antradienį-trečiadienį.


Šiame straipsnyje: ESBO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių