Socialinių darbuotojų algoms didinti paskirstyta beveik 20 mln. litų

Vyriausybė trečiadienį savivaldybėms ir ministerijoms paskirstė 19 mln. 208 tūkst. litų, už kuriuos šiemet bus didinami atlyginimai socialiniams darbuotojams.

12,452 mln. litų skirta savivaldybėms, 6,756 mln. litų - Švietimo ir mokslo, Sveikatos apsaugos bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms, kurioms pavaldžiose įstaigoje dirba socialinių darbuotojų.

Darbo užmokesčio didinimas biudžetinėse įstaigose socialinį darbą dirbantiesiems numatytas Vyriausybės gruodžio pabaigoje priimtame nutarime. Pagal jį, nuo 2012 metų sausio 1 dienos metams didinami biudžetinėse įstaigose socialinį darbą dirbančiųjų tarnybiniai atlyginimai, didinant minimalų tarnybinio atlyginimo koeficientą vidutiniškai 30 proc. ir siaurinant tarnybinio atlyginimo koeficientų schemų ribas.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, dėl pakeitimų 2012 metais socialinį darbą dirbančiųjų žmonių darbo užmokestis didėja vidutiniškai 10 proc. Pakeitimai aktualūs apie 7,5 tūkst. socialinį darbą dirbančių žmonių: 4,8 tūkst. dirbančių savivaldybių biudžetinėse įstaigose ir 2,7 tūkst. - valstybės įstaigose.

Ministerijos duomenimis, socialinių darbuotojų vidutinis nustatytas tarnybinis atlyginimas 2011-ųjų pabaigoje buvo 1445 litų per mėnesį, socialinių darbuotojų padėjėjų - 1006 litai per mėnesį.
Derinant šį projektą su Lietuvos savivaldybių asociacija, ši sukritikavo padėtį, kad didinant socialinių darbuotojų darbo užmokestį tuo pat metu mažinami atlyginimai savivaldybių socialinių išmokų specialistams.

Remdamasi savivaldybių duomenimis, asociacija teigė, kad socialinių išmokų specialistų darbo užmokesčiui, socialiniam draudimui ir paslaugoms (pavyzdžiui, pašto išlaidoms ar programų techninei priežiūrai) valstybės numatytų lėšų šiemet užteks tik 6-8 mėnesiams. Esą išmokas administruojančių specialistų darbo užmokestis „pagal skiriamas lėšas turėtų mažėti, kai kuriose savivaldybėse mažėjimas numatomas net apie 30 proc.“, nors jiems keliami reikalavimai.

Todėl asociacija siūlė „keisti teisės aktus ir sudaryti galimybę iš darbo užmokesčio didinimo lėšų didinti darbo užmokestį ir savivaldybių socialinių išmokų specialistams“, bet Vyriausybė į šias pastabas neatsižvelgė, nes siūlymai esą prieštarautų šių metų biudžeto įstatymui bei Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymui.


Šiame straipsnyje: Socialiniai darbuotojaialgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Jeigu socialiniai darbuotojai uz tuos atlyginimus dar dirbtu, tai butu fantastiska. Tai ju pagrindine funkcija yra nustatyti girtuokliaujancius socialiniu pasalpu gavejus ir pasalpu ismokejima sustabdyti. Per tokius "darbuotojus" beveik visos socialines pasalpos prageriamos. Pasakykite man, kiek Kauno mieste per metus girtuokliams ismokama degtinpinigiu ir kokia visuomenei is to nauda?

moterėlė

moterėlė portretas
Labai nustebau kai sužinojau,kad algos didės ne visiems dirbantiems soc.darbą.O kodėl nuskriaudžiami tie soc.darbuotojai,kurie tiesiogiai dirba su neįgaliaisiais?Kodėl jiems nedidinama?Aš manau,kad jie dirba ir daugiau,ir naudingiau,nei savivaldybėse soc.poniutės kilnojančios popierius iš vienos vietos į kitą.

moterėlei

moterėlei portretas
iš kur ši informacija, kad socialiniams darbuotojams, dirbantiems su neįgaliaisiai nebus didinami atlyginimai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių