Socialdemokratų pirmininku perrinktas A.Butkevičius

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininku šeštadienio vakarą antrai dvejų metų kadencijai buvo perrinktas Seimo narys Algirdas Butkevičius.

52 metų A.Butkevičius rinkimuose buvo vienintelis kandidatas, už jį savo balsus LSDP suvažiavime atidavė 541 partijos narys iš 589. 45 suvažiavimo dalyviai buvo prieš, 3 balsadėžėje rasti biuleteniai buvo pripažinti negaliojančiais.

Pasak jo, pirmoji didžiausios opozicinės partijos veiklos kryptis yra programos orientuotos į 2012 metų Seimo rinkimus rengimas, aptarimas, pristatymas, viešinimas.

"Tai partijos veiklos vizija, suteikianti Lietuvos žmonėms viltį, jog mūsų gyvenime vis dėlto daug ką galima pakeisti. Ir ne tik suteikianti viltį, bet ir parodanti kelius, konkrečius būdus, kaip tą galima padaryti", - sakė jis prasidedant LSDP suvažiavimui.

Kandidatais taip pat buvo iškelti europarlamentarai Zigmantas Balčytis ir Vilija Blinkevičiūtė bei Seimo narys Juozas Olekas, tačiau jie pranešė atsisakantys siekti partijos vadovo posto.

Socialdemokratai išrinko ir 10 pirmininko pavaduotojų. Jais tapo Seimo nariai Juozas Olekas, Vytenis Andriukaitis, Birutė Vėsaitė, Algirdas Sysas, europarlamentarai Z.Balčytis ir V.Blinkevičiūtė, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, Kauno rajono savivaldybės tarybos narys Valerijus Makūnas, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys Justas Makūnas ir buvusi Seimo narė Giedrė Purvaneckienė.

Seimo narys Česlovas Juršėnas buvo išrinktas partijos garbės pirmininku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir gerai

na ir gerai portretas
as pvz nenoriu matyti Kirkilo toje partijoje aplamai.

1-am

1-am portretas
kodėl nenori matyti? Juk ir kirkilas, ir butkevičius yra Lenino anūkai, reikia juos vienodai mylėti

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Geriau tureti zmogu, nors vienintelis, bet galetu vairuoti...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių