Socialdemokratų lyderį neramina partijos perspektyvos Vilniuje

Socialdemokratų (LSDP) pirmininką Algirdą Butkevičių neramina partijos galimybės 2012 metų Seimo rinkimuose pasiekti gerų rezultatų Vilniuje.

Šeštadienį vykstančiame LSDP suvažiavime susirinkusiems partiečiams jis teigė, kad vasarį vykusius savivaldos rinkimus laimėjo socialdemokratai, tačiau kartu pabrėžė, jog didžiuosiuose šalies miestuose partijos pozicijos nėra pakankamai stiprios.

"Itin neramina padėtis didžiuosiuose miestuose - Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. (...) Šių skyrių vadovybėms reikia parengti veiklos strategiją, aiškius planus, kaip geriau būtų galima pristatyti mūsų partijos programą, jos veiksmus žmonėms. Būtent nuo to ir priklauso tvarūs rinkimų rezultatai", - sakė A.Butkevičius.

"Štai didžiausias Lietuvoje bei sparčiai augantis Vilniaus skyrius gavo tik 7,08 proc. rinkėjų balsų, mūsų trumpoką sąrašą palaikė vos 13,6 tūkst. rinkėjų. Ar galime tikėtis gerų rezultatų 2012 metų rinkimuose, jei nebus padaryta rimtų išvadų? Vargu", - kalbėjo LSDP pirmininkas.

Pasak jo, "bėdos ištinka tuos skyrius, kurių vadovai neįsiklauso į kritiką, yra arogantiški, nemoka bendrauti su žmonėmis".

Skaitydamas pranešimą didžiausios opozicinės partijos lyderis taip pat kritikavo valdančiuosius konservatorius ir liberalizmo ideologiją.

"Lietuva du dešimtmečius, nepriklausomai, kas buvo valdžioje, labai stipriai buvo veikiama liberalizmo ar neoliberalizmo ideologijos. (...) Neoliberalizmas atneša daugiau sumaišties ir socialinės poliarizacijos negu pažangių socialinių sprendimų", - dėstė A.Butkevičius.

LSDP suvažiavime vėliau bus renkamas partijos pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Baigdamas kalbą A.Zuokas 115 metų švenčiančiai LSDP palinkėjo: „Žiūrint į jūsų garbų partijos amžių, linkiu netapti konservatoriais.“ Vėlu. Socdemai jau užsikonservavo. Turime dvi tik stambaus užsienio kapitalo interesus ginančias ir pakaitomis valdančias partijas. Štai kodėl iau dvidešimt metų nejudame iš vietos nei per centimetrą.

pipiras

pipiras portretas
Na kokie ten socialdemokratai .Aršiausi komunistai, tik išvertę kailius ir tik nomenklatūrinės spaudos jie vadinami socialdemokratais, už pinigus Lietuvos spaudoje galima viską pakeisti, išgarbinti ,suniekinti, ypatingai komjaunuoliškasis lietrytis tuo stengiasi.Visi gerai žinome,kad socialdemokratų partijai vadovauja Akstinavičius, taigi, naujosios kartos socialdemokratų dar mažai yra,o komunistų šnibžda kai šuny blusų tik jie buvo pasislėpia nuo atgimimo laikų,o dabar išlenda tarsi žiurkės iš skęstančio laivo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių