Socialdemokratai ir TPP tariasi dėl galimo bendradarbiavimo

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) ir valdančiajai koalicijai priklausančios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovai tariasi dėl galimo bendradarbiavimo.

Penktadienį Seime įvyko TPP pirmininko Arūno Valinsko ir LSDP vicepirmininko Juozo Oleko susitikimas.

"Tariamės dėl darbo Lietuvai. (...) Kalbėjome, kaip išeiti iš susidariusios padėties šalyje, dėl geresnio Seimo darbo. (...) Vyksta bendravimas, susitarėme dėl galimo susitikimo ateityje", - po susitikimo BNS sakė J.Olekas.

Anot jo, dar anksčiau jis įteikė TPP bei Liberalų ir centro sąjungai (LiCS) opozicijos parengtą alternatyvią programą, kviesdamas apsvarstyti ir prisidėti prie jos įgyvendinimo.

J.Olekas tvirtino, kad dar jokių susitarimų su "prisikėlėliais" nepasiekta. Jis neigė, kad TPP mainais už galimą bendradarbiavimą kelia sąlygą, jog opozicija palaikytų apkaltas Seimo Krikščionių partijos frakcijos nariams Aleksandrui Sacharukui bei Linui Karaliui.

Iš šių parlamentarų mandatus norima atimti už Seimo posėdžių nelankymą, melavimą, mandato perdavimą kitam asmeniui, balsavimą už kitą asmenį.

"Jokių išankstinių sąlygų mes vieni kitiems nekeliame", - tikino socialdemokratas.

TPP pirmininkas A.Valinskas komentuoti susitikimą BNS atsisakė.

"Prisikėlėliai" parlamente turi 7 narius.

Alternatyvią Vyriausybės programą sukūrusių opozicinių LSDP, Darbo partijos bei partijos "Tvarka ir teisingumas" lyderiai neslepia ieškantys palaikymo tarp dabar valdančiajai Permainų koalicijai priklausančių partijų, kad galėtų Seime suformuoti naują valdančiąją daugumą.

Šią savaitę opozicine pasiskelbus Krikščionių partijos frakcijai, opozicija parlamente turi 66 balsus.

Centro-dešinės valdančiąją koaliciją sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, TPP, Liberalų sąjūdis bei LiCS. Jie turi 70 vietų Seime.


Šiame straipsnyje: tppsocialdemokratai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių