Socialdemokratai atsiribojo nuo prorusiškos „Nakties sargybos“

Lietuvos socialdemokratų partija atsiriboja nuo prorusiškų politinių jėgų, dalyvaujančių šiandien vykusiose gegužės 1-osios dienos eitynėse.

"Socialdemokratai kiekvienais metais švenčia tarptautinę darbo ir dirbančių žmonių dieną, tačiau atsiribojame nuo kraštutinių pažiūrų politinių jėgų bei jų pakviestos prorusiškos organizacijos "Nakties sargyba", apie kurios dalyvavimą nežinojo net eisenos organizatoriai", - sako Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Socialdemokratai dalyvauja eitynėse persirengę įvairių profesijų atstovais, taip pagerbdami visus Lietuvos dirbančius žmones kartu su įvairių Lietuvos profesinių sąjungų atstovais, tačiau atsiriboja nuo Socialistinio liaudies fronto pakviestų prorusiškos organizacijos atstovų.

Socialdemokratai įsitikinę, kad tarptautinė darbo dienos šventė turėtų vienyti ir solidarizuoti dirbančius Lietuvos žmones, tačiau nenumatyti dalyviai bei jų politiniai lozungai tik įnešė sumaištį ir destrukciją, kuri šiuo sunkiu Lietuvai laikotarpiu tikrai nėra reikalinga.

"Gegužės 1-oji yra skirta pagerbi dirbantiems žmonės, tad kraštutiniai politiniai reikalavimai bei lozungai, o taip pat ir plevėsuojančios raudonos akivaizdžiai tarybinę praeitį simbolizuojančios vėliavos nėra mums priimtina forma", - tvirtino LSDP pirmininkas A.Butkevičius. Politikas atsisakė minties dalyvauti eisenoje ir sakyti kalbą į mitingą susirinkusiems žmonėms.


Šiame straipsnyje: socialdemokrataidarbo diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių