Socialdemokratai aplenkė konservatorius

Jei rinkimai į Seimą vyktų spalį, juos laimėtų socialdemokratai - populiarumo lentelėje jie aplenkė rugsėjį pirmavusią didžiausią valdančią partiją Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD).

Tai atskleidė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" spalio 2-12 dienomis atlikta apklausa, kurios rezultatus šeštadienį skelbia "Lietuvos rytas".

Tyrimo duomenimis, opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), jei rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį, surinktų 14,4 proc. balsų (rugsėjį - 13,5 proc.).

Tuo metu TS-LKD, lyginant su analogiška apklausa rugsėjį, nukrito į antrąją vietą - spalį už ją balsuotų 13,1 proc. apklaustųjų (buvo 15,3 proc.).

Vietomis susikeitė ir dvi kitos populiariausios partijos. Opozicinė Darbo partija, surinkusi 10,5 proc. respondentų balsų (buvo 9,4 proc.) aplenkė kitus opozicijos atstovus - "Tvarką ir teisingumą" (9,9 proc., buvo 12 proc.).

Kitos partijos, jei rinkimai vyktų spalį, 5 proc. barjero į Seimą neperžengtų.

Valdančiai koalicijai priklausantis Lietuvos liberalų sąjūdis ir neparlamentinė Naujoji sąjunga, surinkusios 4,1 proc. apklaustųjų balsų, dalijasi penktą-šeštą vietas.

Toliau rikiuojasi valdančioji Tautos prisikėlimo partija ir Valstiečių liaudininkų sąjunga (po 1,3 proc.), valdančiai koalicijai priklausanti Liberalų ir centro sąjunga (1,2 proc.) bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija (1,1 proc.)

19,1 proc. apklaustųjų atsakė nebalsuosiantys, o 17,4 proc. teigė nežinantys, kurią partiją pasirinktų.


Šiame straipsnyje: socialdemokrataiKonservatoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nesikeik

nesikeik portretas
Na nežinau, kas dar gali už tuos komunistus balsuot. Kažkiek pasikeitę komunistai, bet vistiek komunistai. Na bet gal ir neverta tom apklausom tikėt. Kiek žmonių buvo apklausta: 100, 200, 300? Tai tikrai nelabai tiksliai situaciją parodo.

vardenis

vardenis portretas
be abejo, rašo tie, kurie laukia nesulaukia komunistų sugrįžimo, bet kirkilas jau padarė savo juodą darbą, kuriam pritarė visi komuniagos t.y. nacionalinės vertybės, taigi teateinie šio neišsilavinusio kirkilo, nustekenusio Lietuvą iki begalybės, valdymas. dabar visos nacionalinės vertybės laukia tolesnių maskvos nurodymų, o mūsų nemąstantys tėvynainiai karia Kubilių, pakarkit kirkilą su visa jo šutvę. Būtų jis atsigręžęs į perspėjimus, pensininkams ir kitiems Lietuvos žmonėms nereikėtų taip labai veržtis diržų. Argi nesuprantant, ne viską padarė pasaulinė krizė, kitą dalį padarė kirkilas su savo pasekėjais.

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip seimūnai kelia pavojų Lietuvos saugumui Ne, ne svetimų valstybių kortos mums kenkia. Jūs seimūnai, esate didžiausia grėsmė Lietuvos saugumui. [1] Nesuprantate, kad Lietuvai naudinga vystyti ryšius su kaimyninėmis valstybėmis. Gyvenate bunkerio mąstysena. Vis kariaujate praeito amžiaus vidurio karą. Trukdote Lietuvos ekonominiam ir kultūriniam vystymuisi. Trukdote konkuruoti su Kinija, Indija ir kitomis svarbiausiomis Lietuvos konkurentėmis pasaulio rinkoje. 1.A.Ažubalis: užsienio valstybių kortos – grėsmė nacionaliniam saugumui
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių