„Snoro“ turtas naudotas ir privačioms banko savininkų reikmėms

Dalis „Snoro“ banko balanse esančio prabangaus nekilnojamojo turto bei automobilių banko vadovų buvo naudojama privačioms reikmėms, BNS penktadienį patvirtino Vyriausybės perimto „Snoro“ banko laikinasis administratorius Simon Freakley (Saimonas Fryklis).

„Mums yra žinoma, kad dalį nekilnojamojo turto, registruoto banko vardu banko vadovai naudojo ir privačioms reikmėms. Šiuo metu dar negalime pasakyti, kiek tokio turto buvo, dar aiškinamės, tačiau tokių faktų būta“, - sakė S.Freakley.

BNS žiniomis, „Snoro“ banko ir jo valdomų kitų įmonių vardu buvo registruoti trys Vilniaus Senamiestyje Gaono gatvėje Nr.8 esantys 199, 105, 284 kvadratinių metrų ploto butai, kurių rinkos vertė siekia apytiksliai 6,6 mln.litų, 2,4 mln.litų ir 8,5 mln. litų

Tarp banko turto taip pat rasta 572 kvadratinių metrų ploto vila Prancūzijos Nicos kurorte, kurios vertė gali siekti 5 mln. eurų bei butas Kijeve.

Banko „Snoras“ vadovai savo reikmėms taip pat naudojo banko vardu registruotus automobilius „Jaguar“, „Maybach“, „Spyker“.

„Mes tęsiame tyrimą ir vis dar bandome išsiaiškinti, kiek tokio turto buvo, kaip jis buvo naudojamas“, - BNS sakė S.Freakley.

Lietuvos Vyriausybė trečiadienį nutarė banko „Snoras“ akcijas perimti visuomenės poreikiams. Seimas ketvirtadienį priėmė įstatymo pataisas, kurios leistų banką išskaidyti.

„Snoras“ nacionalizuotas po Lietuvos banko perspėjimo, kad „ Snoro“ turtas gali būti mažesnis nei jo įsipareigojimai ir bankui gali grėsti nemokumas.

Iš centrinio banko gavusi informacijos apie galimus pažeidimus, prokuratūra pranešė tirianti galimą turto iššvaistymą, pinigų plovimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą, dokumentų klastojimą ir piktnaudžiavimą.

Prieštaringos reputacijos Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas valdė 68,1, proc. „Snoro“ akcijų, 25,3 proc. priklausė Lietuvos verslininkui Raimondui Baranauskui.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
dar nepastebejo, kad is tarnybino telefono buvo skambinta asmeninias reikalais...

jankis

jankis portretas
snoro turtas,tai snoro banko turtas ir jis buvo privatus bankas,o tai reiškia,kad nuosavas,o jei mano tai aš ir galiu elgtis ,kaip man geriau svarbu vykdomi įsipareigojimai ir sumokami mokestčei ir varykit namo tą vagį,o prazidentė prisimelavo

Copy

Copy portretas
Vyriausybė nusavino vieną didžiausių Lietuvos bankų. Vien indėlių banke – 6 mlrd. litų. Žaibiškai nusavinus banką, Seimas jau priėmė įstatymus, kuriais remiantis bankas bus išdraskytas. Nacionalizuotam bankui vadovauja ponas S.Freakley, kuriam Lietuvos mokesčių mokėtojai kas mėnesį mokės po 483 tūkst. litų! Ar tai, kad žmogus žaibiškai gavo tokį pelningą darbą, reiškia, jog šis apsukrus vyrukas su 25 savo pagalbininkais atsitiktinai trečiadienio rytą ėjo pro šalį, kai Lietuvos banko vadovas V.Vasiliauskas, kaip jis pats aiškino, netikėtai sužinojo apie „Snoro” nemokumą?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių