„Snoro“ kraitis – prabangūs apartamentai Maskvoje?

Maskvoje statomas aukščiausiu pastatu Europoje vadinamas verslo centras gali atitekti Lietuvos Vyriausybei, jei tik priklausė „Snorui“.

Maskvos centre statomas 93 aukštų verslo centras „Federacija“, vadinamas aukščiausiu pastatu Europoje, gali būti viena iš tų nebaigtų statybų, į kurias, anot Rusijos žiniasklaidos, fiktyvius „Snoro“ aktyvus iškeitė banko šeimininkai.

„Rusija susidūrė su viena didžiausių aferų nekilnojamojo turto (NT) rinkoje, kurią kartu įvykdė Lietuvos banko „Snoras“ savininkas Vladimiras Antonovas ir bankrutavusios „Mirax Group“ (dabar – Nazvanie.Net) šeimininkas Sergejus Polonskis“, - ketvirtadienį paskelbė portalas moscow-post.ru.

2010 m. viduryje “Mirax Gruop“ buvo patekusi į sudėtingą finansinę padėtį, tačiau sugebėjo rasti itin pigių pinigų šaltinį.

Juo tapo V.Antonovo ir Raimondo Baranausko valdomas bankas „Snoras“, nepabūgęs Rusijos nekilnojamojo turto bendrovei paskolinti net 75 mln. JAV dolerių (apie 190 mln. litų).

Rusijos žiniasklaidos teigimu, suteikęs tokio dydžio paskolą bankas „Snoras“ tapo vienu didžiausių „Mirax Group“ kreditorių.

Liftai kyla šviesos greičiu

Šiandien kompanija Nazvanie.net savo interneto svetainėje Maskvoje kylantį verslo centrą „Federacija“ vadina naujausiu šiuolaikinės ir besivystančios Rusijos sostinės simboliu.

Pastatas pristatomas kone kaip šiuolaikinės architektūros stebuklas, miestas mieste, kuriame panaudotos visos naujausios technologijos ir medžiagos.

Teigiama, kad dangoraižio liftų interjere panaudota oda, marmuras ir natūralus medis. Be to, šie meno kūriniai į viršų esą kyla šviesos greičiu.

Nazvanie.net savo svetainėje siūlo įsigyti ir daugiau nekilnojamojo turto statomuose namuose ir verslo centruose prestižiniuose Maskvos rajonuose.

Paskolos sąlygos - nežinomos

Kredito unijos „Vilniaus taupomoji kasa“ analitikas Stasys Jakeliūnas portalui 1diena.lt aiškino, kad gali būti keliamas tik hipotetinis klausimas, ar Lietuvos Vyriausybei, nacionalizavusiai banką „Snoras“, dabar priklauso ir nekilnojamas turtas Maskvoje.

„Jeigu bankas buvo suteikęs paskolą, o kaip garantija buvo įkeistas tas turtas, tai paskolos negrąžinimo atveju, jeigu buvo tokios sąlygos, turtas gali atitekti bankui. Tačiau nei aš, nei jūs nežinome, kokios buvo paskolos suteikimo sąlygos ir vargu ar sužinosime“, - sakė analitikas.

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas ketvirtadienį pastebėjo, kad bankas „Snoras“ turi ir daugiau turto.

„Įdomus atvejis, kad „Snoras“ yra „Latvijas Krajbanka“ akcininkas, kuris yra išdavęs didelę paskolą „airBaltic“. Taigi perspektyvoje galime turėti ir nacionalines avialinijas“, – BTV laidoje svarstė S.Kropas.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valius

Valius portretas
75 milijonai ir paskolos sąlygos nežinomos, kokie geri ? Su senukais pensininkais dėl šimto ltų rašo sutartis, o čia milijonai dolerių nežinia kaip. Pasimokykim iš amerikonų, ką daryti tokiu atveju.

Ot gerai

Ot gerai portretas
Pradėsiu gerbti Vyriausybę.

Skalvis

Skalvis portretas
nereikia fantazuoti apie tai, kad gali kažkas atitekti Maskvoje Lietuvos vyriausybei. Vyriausybė labai priešiškai nusiteikusi Rusijos atžvilgiu, todėl iš principo nieko neturėtų imti. O jei bandys imti, tai pamatys Uspaskicho rodytą špygą. Geras filmukas, tegul pažiūri Lietuvos ultrapatriotai kaip gyvena Maskva, nes jie vis skleidžia pasakas, kad rusai vaikšto barzdoti, nesiprausę, apšepę apsivilkę šimtasiūles ir su veltiniais. Lietuvai iki tokių pastatų ilgai plaukti...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių