Snieglenčių varžybos „Valdom įvaldom!“ Druskininkuose

Vaikų rudens atostogų metu, visą savaitę Druskininkų „Snowarenos“ uždaroje slidinėjimo trasoje spindėjo vaikų šypsenos. Čia vyko vaikų snieglenčių stovyklos, kuriose mokėsi čiuožti gausus jaunųjų snieglentininkų būrys.

Stovyklos metu dalis augančio jaunimo dar tik pabandė žengti pirmuosius snieglenčių žingsnius, o nemaža dalis jau pažengusiojo jaunimo tobulino „Freestyle“ įgūdžius ir stengėsi perprasti visas net ir sudėtingiausių triukų subtilybes.

Stebinantis užsispyrimas, užsibrėžtų tikslų siekimas, neišsenkanti energija ir trykštančios emocijos davė savo vaisius. Per vieną savaitę jaunieji snieglentininkai padarė stulbinančią pažangą.

Ryškia apranga, šypsenomis ir spindinčiomis akimis išsiskiriantys stovyklautojai savo stilingu čiuožimu bei neįtikėtinais triukais stebino visus užsukusius į Druskininkų „Snowareną“ šiomis dienomis.

Penktadienį surengtose snieglenčių „Valdom įvaldom!“ vaikų iki šešiolikos metų varžybose jaunieji stovyklautojai turėjo progą parodyti viską ką išmoko.

Varžybos vyko dviejose rungtyse:

„Slalomo“ distancijoje savo įgūdžius demonstravo pradinukai, kurie savaitės pradžioje pirmą kartą gyvenime pabandė čiuožti snieglente. Šioje rungtyje nugalėtojais tapo tie, kurie distanciją įveikė per trumpiausią laiką.

„Slope Style“ rungtyje jaunieji varžybų dalyviai rungėsi kas stilingiau pasirodys „Snow parke“ įveikdami vamzdžius, boxus ir kitas kliūtis.

Kvalifikuoti teisėjai vertino kiekvieno dalyvio atliekamus triukus, jų sudėtingumą. Šioje rungtyje daugelis vaikų demonstravo puikią snieglentės valdymo techniką ir tokius triukus, kurie stebino net ir daug labiau patyrusius snieglentininkus bei varžybų teisėjus. Aukštu sportininkų lygiu ypatingai žavėjosi varžybose teisėjavęs Francis Bouillon iš Šveicarijos.

Abiejose rungtyse kova virė iki paskutinio starto, nugalėtojai paaiškėjo tik teisėjams suskaičiavus visus rezultatus. Varžybose dalyvavo ir svečiai iš Baltarusijos. Tai tik padidino konkurenciją ir suteikė varžyboms daugiau intrigos.

„Žvelgiant į šių stovyklų ir varžybų patirtį galima tik pasidžiaugti, kad vis daugiau perspektyvaus jaunimo savo atostogas praleidžia tikslingai, kad snieglenčių sportas Lietuvoje populiarėja. Auga vis daugiau ir daugiau labai perspektyvaus jaunimo. Šiose stovyklose vaikai ne tik išmoksta džiaugtis snieglenčių teikiamais malonumais, bet ir įgauna neįkainojamos gyvenimiškos patirties. Gerbtinas stovyklų vadovų auklėjamasis darbas, kurio dėka vaikai tampa brandesni, teigiamai keičiasi požiūris į daugelį dalykų, grūdinami charakteriai, ambicingumas ir tikslo siekimas. Belieka tikėtis, kad dalis iš šių stovyklų auklėtinių ateityje garsins Lietuvą aukščiausio lygio snieglenčių varžybose, o tie kurių gyvenimo kelias nepasuks į didįjį sportą – užaugs didžiais žmonėmis ir taps geriausiais kitose gyvenimo srityse“, - džiaugėsi organizatoriai.

„Beginners Slalom“

Berniukai

1. Augustas Gradauskas (Vilnius)

2. Šarūnas Staveckas (Vilnius)

3. Kipras Leimontas (Vilnius)

Mergaitės

1. Ema Dausaitė (Vilnius)

2. Vanesa Šliažaitė (Kaunas)

3. Evelina Soloveičik (Vilnius)

„Slope Style“

Berniukai

1. Pavel Onishchenko (Baltarusija)

2. Dimi Shuben (Baltarusija)

3. Motiejus Morauskas (Vilnius)

Mergaitės

1. Miglė Glinskytė (Vilnius)

2. Simona Tirevičiūtė (Molėtai)

3. Liza Pluta (Baltarusija)


Šiame straipsnyje: snieglentėsDruskininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių