Skrydžių atšaukimas: kokias teises turi keleiviai?

Keleiviai turi būti laiku informuojami apie skrydžių atidėjimą ar atšaukimą, aprūpinti maistu ir prireikus nakvyne, rašoma penktadienį išplatintame Europos Komisijos pranešime, kuriame informuojama apie oro keleivių teises.

Pasak pranešimo, oro keleivių teisės galioja net ir slenkant vulkano pelenų debesims. EK be kita ko informuoja, kad keleiviams turi būti pasiūlyta kompensacija už bilietą arba alternatyvi kelionės galimybė.

Dėl vulkano išsiveržimo Islandijoje daugumai ES valstybių uždarius oro erdvę ir oro uostus, už transportą atsakingas EK pirmininko pavaduotojas Siimas Kallasas sakė: „Europoje keliaujantiems asmenims ši padėtis kelia didžiulių sunkumų. Ji gali būti laikoma išimtine. Tačiau svarbu keleiviams priminti, kad šiomis aplinkybėmis lieka galioti ES oro keleivių teisės“.

EK nurodė, kad keleiviams garantuojama: 

- teisė gauti informaciją iš oro vežėjo, pvz., apie savo, kaip keleivio, teises, apie situacijos permainas, skrydžio atidėjimą ar atšaukimą;

- teisė būti aprūpintam gėrimais, maistu, prireikus ir nakvyne;

- teisė pasirinkti kompensaciją už bilietą ar alternatyvią kelionę į kelionės tikslą.

Tačiau pabrėžiama, kad tokiomis išimtinėmis aplinkybėmis, kaip šios, keleiviai "neturi teisės į papildomą finansinę kompensaciją, kurią jie gauna, kai skrydis atidedamas arba atšaukiamas dėl oro vežėjo kaltės".


Šiame straipsnyje: ugnikalnisoro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių