Skaitmeninei TV viešinti – 8 mln. litų

Kompensacijos už priedėlių, antenų ar naujų televizorių įsigijimą bus pradėtos teikti likus pusmečiui ir 3 mėnesius po antžeminės TV išjungimo. 

Pasak susisiekimo ministerijos, 100 litų – pakankama suma priedėlio įsigijimui, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“. 

Lygiai po metų išjungus analoginės antžeminės televizijos signalą, Lietuvoje liks tik skaitmeninė televizija. Susisiekimo ministerija planuoja kiekvienam nepasiturinčiam gyventojui skirti 100 litų televizijos priedėlio, antenos ar naujo televizoriaus kompensacijoms. 

Geras vaizdas kiekvieno televizoriuose bus tik įsivedus skaitmeninę televiziją, įsigijus skaitmeninį priedėlį arba naują televizorių, tačiau kitų metų spalį daugelio televizoriai tik mirgės. 

Informacijai, kaip bus pereinama nuo analoginės antžeminės televizijos prie skaitmeninės, viešinti skirti 8 mln. litų. 

„Tam sudaryta darbo grupė. Skaičiuojant reklamos apimtis, buvo prieita prie išvados, kad reikia panašiai tiek pinigų, apie 10 mln. litų, kiek skirta. Apie 8 mln. litų praktiškai panaudoti“, – teigė susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas. 

Gyventojai kompensaciją galės gauti ne tik įsigiję priedėlį, bet nusipirkę anteną arba naują televizorių. Kompensacijoms iš šalies biudžeto numatoma apie 32 mln. litų. Į 100 litų kompensaciją galės pretenduoti gyventojai, kurių pajamos neviršija 525 litų. 

„32 mln. litų paimti iš visos visuomenės ir atiduoti šiai daliai – tai daug ar mažai? Ir todėl buvo siekiama kompromiso. Tai tokia suma, kuri per daug nenuskriaustų visuomenės ir padėtų sklandžiai pereiti į skaitmeninę televiziją. Tai pinigai ne šiaip priedėliui įsigyti, tai kompensavimas už analoginės televizijos atsisakymą“, – aiškino viceministras. 

Kompensacijos bus pradėtos mokėti likus pusmečiui iki analoginės antžemines televizijos išjungimo ir tris mėnesius po to. Taip pat artimiausiu metu pradės veikti ir specialus pagalbos telefonas. 

Specialistai pereinant prie skaitmeninės televizijos pataria rūpintis ne vien priedėliu, bet ir antena. Esą kokybiškas vaizdas priklausys tik nuo to, į kokį aukštį ji bus iškelta. 

„Jeigu jūs iškelsite anteną į 10 metrų aukštį, tai garantija yra 100 proc. Jeigu jūsų antena bus 1 arba 2 metrus virš žemės, tai signalo stiprumas mažės ir yra galimybė, kad bus tie kvadračiukai ekrane“,   –   teigė R. Vaštakas. 

Pasak viceministro, Lietuva prie skaitmeninės televizijos pereina vėliausiai iš kaimyninių šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fu...

Fu... portretas
Pinigų plovimas ir tiek. Idomu kiek sau pasisavins valdininkai ir kiti klerkai. Juk pas mus viskas teisėta, tačiau nėra teisinga. Fu... kaip gėda už tokia .....

007

007 portretas
Darau nuolaidą! už 5 mln. aš pasirengęs apvažiuoti kiekvieną Lietuvos gyventoją ir jam viską papasakoti apie skaitmenine televizija :)

666

666 portretas
300 ooo bedabiu dauginam is 100 lt = 30 000 000 ---- pats pelningiausias biznis per trumpa laika
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių