Siūloma Seimo narius įpareigoti pranešti, kas moka už jų keliones

Įregistruotomis Seimo statuto pataisomis siūloma įpareigoti parlamentarus pranešti, jei už jų kelionę sumoka užsienio valstybė ar organizacija.

Tokias pataisas įregistravęs Liberalų sąjūdžio atstovas Petras Auštrevičius sako, kad toks informavimas būtų būtinas, kai Seime pradedami svarstyti klausimai, susiję su ta valstybe ar organizacija. Tuomet esą būtų galima efektyviau įvertinti Seimo nario suinteresuotumą konkrečiu klausimu.

"Siūlomos pataisos tikslas - užtikrinti interesų viešumą ir numatyti Seimo nariams reikalavimą informuoti apie galimą interesų konfliktą. Tokiu būdu iš anksto būtų galima spręsti apie konkretaus parlamentaro suinteresuotumą ir atsirastų didesnė galimybė užtikrinti nešališką sprendimų priėmimą, kai jie susiję su užsienio valstybėmis ar organizacijomis", - pranešime cituojamas P.Auštrevičius.

Pagal šiuo metų galiojantį statutą, Seimo narys, išvykęs į komandiruotę ar kelionę, kuriai buvo pritarusi Seimo valdyba, grįžęs per 10 dienų turi pateikti ataskaitą. Tačiau šis straipsnis nenumato reikalavimo informuoti Seimą, jei parlamentaro užsienio komandiruotė ar kelionė finansuota užsienio valstybės ar užsienio organizacijos.


Šiame straipsnyje: KomandiruotėsSeimo statutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių