Siūloma leisti neįgaliesiems automobilius statyti nemokamai

Siūloma atsisakyti rinkliavos už automobilių, pažymėtų neįgalių asmenų automobilių statymo kortele, statymą.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė pataisai, kuria siūloma atsisakyti vietinės rinkliavos rinkimo už automobilių, pažymėtų neįgalių asmenų automobilių statymo kortele, statymą savivaldybių tarybų nustatytose vietose. Projektą toliau svarstys parlamento komitetai.

Pagal galiojantį įstatymą, savivaldybės taryba turi teisę savivaldybės teritorijoje nustatyti vietines rinkliavas už naudojimąsi savivaldybės tarybos nustatytomis vietomis automobiliams statyti, išskyrus tam tikrus atvejus.

Dokumento aiškinamajame rašte pažymima, kad šiuo metu savivaldybėse taikoma skirtinga tvarka sukelia daug problemų ir nepatogumų neįgaliesiems statant automobilius stovėjimo vietose.

Priėmus naują nuostatą, vienodos sąlygos būtų taikomos visose savivaldybėse gyvenantiems neįgaliesiems statant automobilius, pažymėtus neįgalių asmenų statymo kortele, savivaldybių tarybų nustatytose vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Atsipeikėkit, Jau dabar matant kokios auto su "Ženklu" stovi prie parduotuvių kyla daug abejonių dėl neįgalumo nustatymo...

Taip

Taip portretas
Jei tikrai žmogus luošas ar dar aiškiai kas nors invalidiško matosi, tai niekas nesipiktintų, kad su šiuo ženklu auto stato nemokamai, bet, kai Išlipa iš mersų sveiki ,drūti ir dar jauni žmonės, tai jau per daug. Pirmiausia reiktų patikrinti ar tikrai jie invalidai, o paskui skubėti su tom lengvatom.Ne vienas jų ir dirba, ir invalidumą gauna. Tai gali ir susimokėti, jei brangias mašinas sugeba turėti. Kaunas daugiausiai turi invalidų Lietuvoje ir niekas nepasidomi, dar vis sugalvoja, kaip saviems dar lengvatų padaryti.

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
AČIU-SPASIBO
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių