Siūloma balsavimą savivaldybių tarybose viešinti internete

Seime įregistruotos pataisos, kuriomis siūloma nustatyti, jog savivaldybių tarybų nariai posėdžiuose turi balsuoti atvirai, išskyrus atvejus, kai svarstomi personalijų klausimai, o vardiniai balsavimo rezultatai turi būti viešinami internete ir saugomi.

Tokias Vietos savivaldos įstatymo pataisas įregistravo Darbo partijos frakcijos narys Jonas Pinskus. Anot parlamentaro, taip siekiama įgyvendinti savivaldybių tarybos narių asmeninės atsakomybės principą.

"Savivaldybių tarybų nariai, kaip ir Seimo nariai, yra vieši asmenys - politikai, todėl jie taip pat turi atsiskaityti gyventojams už priimamus sprendimus, t.y. visų jų individualūs balsavimo rezultatai turi būti skelbiami internete", - išplatintame pranešime teigia J.Pinskus.

Jo įregistruotos pataisos numato, kad savivaldybių tarybos narių balsavimai yra atviri, išskyrus atvejus, kai renkamas meras, skiriamas mero pavaduotojas, administracijos direktorius, administracijos direktoriaus pavaduotojai, sprendžiamas nepasitikėjimo meru, mero pavaduotojais, kolegija, kitų personalijų klausimas. Priimant tarybos sprendimus, būtų balsuojama vardiniu būdu, o duomenys apie kiekvieną balsavimą skelbiami savivaldybės interneto svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių