Siūloma 10 proc. sumažinti premjero ir ministrų atlyginimus

Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis ir frakcijos narė Donalda Meiželytė-Svilienė sūlo 10 proc. sumažinti premjero ir ministrų atlyginimus.

Parlamentarai teikia pataisos projektą, pagal kurią atitinkamai būtų sumažinti koeficientai, pagal kuriuos skaičiuojami Ministrų kabineto narių atlyginimai.

Seimo nariai tvirtina, kad ministrų ir premjero atlyginimai auga perskaičiuojant darbo stažą valstybės tarnyboje, o mažinimas būtų solidarizavimasis su visuomene.

Aiškinamajame rašte pateikiami duomenys, jog ministrų ir premjero atlyginimai šių metų trečią ketvirtį, palyginti su praėjusiais metais, išaugo 2-773 litais.

Tiesa, kai kurių ministrų atlyginimai nepakito, yra ir tokių, kuriems sumažėjo - pavyzdžiui, krašto apsaugos ministrės Rasos Juknvičienės alga sumažėjo 195 litais.

Šiuo metu premjero atlyginimas be priedų ir neatskaičius mokesčių, siekia 10,2 tūkst. litų, ministrų – 9,4 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: valdininkaialgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reda

Reda portretas
Gal geriau Žiemelis tegul atsisako Seimo nario algos, nes nieko gero nesugeba apart demagogijos, o milijonai sukrauti sūnaus ir tėvo vargu ar garbingai.

m

m portretas
cia butu teisingai padaryta , jau labai didelis skirtumas yra tarp paprasto dirbancio zmogaus ir ju , nors viena menesi gautu ta minimalia gal suprastu kaip turi zmogus isgyvent

kiek

kiek portretas
10%? Visa valdzia turi sedeti ant minimumo kol Lietuva nesuklesties.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių