Sirijos lėktuvams dėl karinio krovinio uždrausta skristi per Lietuvą

Gavusi informacijos apie karinio krovinio gabenimą, Lietuva uždraudė Sirijos lėktuvams skristi per šalies oro erdvę į Rusijos Karaliaučiaus sritį ir iš jos, penktadienį patvirtino Lietuvos Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į Europos Sąjungos (ES) sankcijas Sirijai. Ministerijos atstovai BNS sakė turėję duomenų, kad lėktuvais galėjo būti gabenami „karinės paskirties kroviniai“, tačiau detaliau jų neapibūdino.

„Liepos–rugsėjo mėnesiais Sirijoje registruota privati skrydžių kompanija keletą kartų kreipėsi dėl leidimo kirsti Lietuvos Respublikos oro erdvę transporto orlaiviams IL-76, skridusiems į Karaliaučiaus sritį ir iš jos“, - BNS nurodė ministerijos Viešųjų ryšių departamentas.

„Atsižvelgdamos į gegužės mėnesį Europos Sąjungos įvestas sankcijas Sirijai ir turėdamos informacijos, kad šiais orlaiviais galėjo būti gabenami karinės paskirties kroviniai, atsakingos Lietuvos institucijos uždraudė šiems orlaiviams skristi Lietuvos oro erdve“, - teigiama KAM komentare.

ES šį pavasarį paskelbė Sirijai ginklų prekybos embargą ir sankcijas aukštiems režimo pareigūnams, kurie laikomi atsakingais už žiaurių režimo susidorojimą su protestuotojais.

Nuo kovo vidurio šalyje vyksta precedento neturinčios protesto demonstracijos prieš prezidento Basharo al Assado režimą. Pranešama, kad per valdžios represijas žuvo tūkstančiai žmonių.


Šiame straipsnyje: NATO naikintuvasNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių