Šilutės rajone įkurta pirmoji saugi gyvenvietė

Gegužės 12 dieną į atokią Šilutės rajono Leitgirių gyvenvietę steigti saugios gyvenvietės statusą susirinko vietos gyventojai, Juknaičių seniūnijos seniūnas Valentinas Dylertas, Kanteriškių seniūnaitis Kęstas Rojus, policijos pareigūnai ir Leitgirių seniūnaitis Bronius Šarka - ilgametis policijos rėmėjas, neformalaus kolektyvo lyderis.

Klaipėdos AVPK Šilutės rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Arūnas Pupšys pranešė, jog Šilutės rajone pirmoji gyvenvietė nuo šiandienos pradės gyventi saugios kaimynystės principu.

Policijos pareigūnams labai svarbu, kad patys gyventojai rodytų iniciatyvą pastebėtų pažeidėjus, daromus nusikaltimus, administracinius teisės pažeidimus, įtartinus automobilius, užsirašytų jų valstybinius numerius ir praneštų policijos pareigūnams.

A. Pupšys teigė, tik dirbant išvien kartu su gyventojais, siekiant vieno ir to pačio bendro tikslo galima pasiekti rezultato, tai yra saugios aplinkos sukūrimo.

Įtvirtinus užrašą „Šioje gyvenvietėje veikia saugios kaimynystės grupė", Viešosios tvarkos specialistė Nerija Ropienė palinkėjo gyventojams susiklausymo, budrumo bei įteikė neformalaus kolektyvo lyderiui B. Šarkai ir vietos gyventojui I. Kudrešovui mobilaus ryšio telefonus, kuriuos įsteigė Policijos departamentas sudarydamas sutartį su UAB „Omnitel", kad nemokamai būtų galima palaikyti glaudesnį ryšį tarp vietos gyventojų ir policijos pareigūnų.

Gyventojams įteikti lankstinukai „Jei nutiko nelaimė", kur kreiptis įvykus avarijai, gaisrui, patyrus smurtą, „Patarimai", kaip apsisaugoti nuo įsilaužimų, kaip išvengti telefoninių sukčių, kaip apsiginti nuo užpuolikų ir pan.. Juknaičių seniūnas V. Dylertas leitgiriškius pasveikino su saugios kaimynystė statusu bei skatino aktyviai įsijungti į saugios aplinkos kūrimą, išsakyti kylančias problemas, grėsmes, jos neatidėliotinai bus sprendžiamos.

Pats B. Šarka savuosius gyventojus kvietė petys petin stoti, palaikyti tvarką savo gyvenvietėje, tai taip vienas iš svarbiausių veiksnių kuriant saugią gyvenvietę. Kaimynystėje, vos už 5 kilometrų, Kanteriškėse gyvenantis seniūnaitis K. Rojus pasidžiaugė, kad leitgiriškiai įsisteigė saugios gyvenvietės principą, sakė, jei kaimynai saugūs, tai ir jiems saugiau. Teigė, jog ateityje taip pat norėtų kurti saugią gyvenvietę.

Dar šiek tiek palūkuriavę gyventojai išsakė savo vietos problemas policijos pareigūnams ir seniūnui, išskubėjo prie savo kasdienos darbų, tik jau saugioje gyvenvietėje. Na, o policijos pareigūnai tikisi, jog Leitgiriuose sumažės nusikalstamų veikų bei administracinių teisės pažeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių