Šiluma – iš kontrabandinių cigarečių

Ketvirtadienį Tauragės šilumos tinkluose būriavosi ginkluoti vyrai, vilkintys kareiviška apranga. Apsilankymo tikslas – sudeginti į Lietuvą nelegaliai įvežtas cigaretes. Vizito metu buvo per kaminą išrūko 110 600 pakelių rūkalų.

Konfiskuotas cigaretes iš Vilniaus į Tauragę atgabenusius Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus rinktinės pareigūnus lydėjęs Apsaugos aptarnavimo skyriaus viršininkas Petras Šimkus teigė, kad anksčiau cigaretės buvo deginamos Vilniuje. Tačiau Tauragės šilumos tinklai šią paslaugą pasiūlė atlikti daug pigiau.

„Vilniaus įmonė „Senovė“ siūlė kontrabandinių cigarečių pakelį deginti už 5 centus (be PVM). Tauragėje tai atliekama už 1 centą. Mums tai atsieina pigiau net ir pridėjus kelionės išlaidas“, – pasakojo P.Šimkus.

Vilniaus rinktinės Apsaugos aptarnavimo skyriaus viršininkas teigė, kad šis jų apsilankymas Tauragėje pirmasis, bet tikrai ne paskutinis.

„Pernai mes nesunaikinome nė vieno pakelio cigarečių. Tad sandėlyje jų nemažai prisikaupė. Sprendžiant pagal dabartinį likutį, manau, kad į Tauragę atvyksime dar bent septynis kartus“, – tikino Vilniaus rinktinės pareigūnas.

Nelegalių rūkalų naikinimą stebėjo speciali komisija, kurią sudarė Tauragės apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos, Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Tauragės poskyrio bei Tauragės šilumos tinklų atstovai.

Tauragės šilumos tinkluose cigaretės naikinamos jau ne pirmą kartą. Dėl to čia dažniausiai užsuka Pagėgių pasieniečiai, taip pat Klaipėdos, Šiaulių, Jurbarko, Radviliškio ir Šilutės pareigūnai. Vien per 2009 metus čia buvo sudeginta apie 2 mln. pakelių cigarečių, gautos pajamos iš šios veiklos viršija 20 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių