Sieną saugančiai Vilniaus rinktinei - 15 metų

Daugiau kaip 200 kilometrų sienos su Baltarusija sauganti Valstybės sienos apsaugos tarnybos  Vilniaus rinktinė mini 15-ąsias įkūrimo metines.

Ji savo veiklą pradėjo 1993 m. liepos 16 d. ir tuomet vienintelė saugojo visą Lietuvos sieną su Baltarusija, kurios ilgis šiuo metu yra 679 km.

15-os metų datai paminėti rytoj Vilniaus rinktinėje, įsikūrusioje Vilniaus rajono Mickūnų miestelyje, vyks šventiniai renginiai.

Šiuo metu rinktinė saugo 223,3 km sienos su Baltarusija, kuri yra Šengeno sutarties valstybių išorės sausumos siena, ruožą. Rinktinėje dirba pusaštunto šimto pareigūnų ir tarnautojų.

Vilniaus rinktinės pareigūnai savo funkcijas vykdo labai svarbiuose pasienio kontrolės punktuose, pro kuriuos į Lietuvą ir iš jos vyksta ypač daug šalies gyventojų ir jos svečių. Rinktinės pasieniečiai tikrina keliautojų dokumentus tarptautiniuose Vilniaus ir Kauno oro uostuose, Medininkų ir Lavoriškių kelio kontrolės punktuose.

Kenos geležinkelio stotyje pareigūnai kontroliuoja Kaliningrado tranzito keleivių judėjimą bei tikrina kitais traukiniais vykstančių asmenų dokumentus.

Be Vilniaus ir Kauno oro uostų bei Kenos užkardų, rinktinei dar yra pavaldžios ir „žaliąją sieną" saugančios užkardos - Pavoverės, Lavoriškių, Padvarionių, Dieveniškių bei Gintaro Žagunio.

Rinktinės pareigūnai darbuojasi ir 5 vietinio susisiekimo, Širvių atraminiame punkte, taip pat Vilniaus geležinkelio stotyje įsikūrusiame kontrolės punkte.

2007 m. Vilniaus rinktinės Štabo pasieniečiai persikėlė dirbti į naują modernų už Europos Sąjungos lėšas pastatytą kompleksą Vilniaus rajone, Mickūnuose. Du greta iškilę tarnybiniai pastatai su visais infrastruktūros darbais, komunikacijomis ir įranga iš viso kainavo 11 mln. 814 tūkst. litų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių