Šiemet siūloma finansuoti 410 rezidentų studijas, bet tam trūksta lėšų

Šiais metais į valstybės finansuojamas vietas siūloma priimti 410 rezidentus, tai yra daugiau nei pernai. Tačiau tokiam skaičiui rezidentų  studijų finansuoti trūksta beveik milijono litų.

Pagal parengtą Vyriausybės nutarimo projektą, valstybė planuoja apmokėti 385 medicinos rezidentų studijas, 15 odontologų ir dešimties veterinarų.

Projektą rengusi Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) atkreipia dėmesį, kad šiemet priimti į rezidentūros studijas numatyta ta pati suma, kaip ir 2012 metais - 12,750 mln. litų.

Kadangi šiais metais į valstybės finansuojamas vietas planuojama priimti 25 rezidentais daugiau nei pernai, būtinos papildomos lėšos.

„Atsižvelgiant į turimas finansines galimybes ir siekiant finansuoti 410 rezidentūros vietų, reikėtų 13,567 mln. litų, tai yra 817 tūkst. litų daugiau, nei numatyta 2013 metų priėmimui į laipsnio nesuteikiančias (rezidentūros) studijas“, - teigiama ŠMM lydraštyje.

2012 metais patvirtintos 385 valstybės finansuojamos vietos rezidentūroje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seubas

Seubas portretas
Nesijaudinkite dėl pinigų - daug medicinos šeštakursių jau užsitikrino rezidentūros studijas Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje... Tikrai nereikės papildomo finansavimo. Netgi priešingai - neišnaudosite to, kas yra skirta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių