Šiemet Lietuvoje įvaikinta per 100 vaikų

Lietuvos piliečiai šiemet iki gruodžio pabaigos įvaikino daugiau nei 100 vaikų, likusių be tėvų globos.

Specialistai pastebi, kad šalyje daugėja po du be globos likusius vaikus auginti pasiryžtančių šeimų.

Šv. Kalėdų išvakarėse lietuviai buvo įsivaikinę 106 vaikus, BNS sakė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės pavaduotoja Dalia Lapėnienė.

Šis skaičius kol kas nesiekia 2009 metų rekordo, kai Lietuvos piliečiai įvaikino 110 be tėvų globos likusių vaikų - daugiausia per visą dešimtmetį. Specialistai sako, jog laiko pasitempti dar yra.

"Iki šios dienos turime 106 - galima girtis labai garsiai ir esame labai tuo patenkinti. Pernai buvo 110 - labai norime pasivyti, dar turime iki Naujųjų metų šiek tiek laiko", - BNS sakė D.Lapėnienė.

Anot jos, tarnybos specialistai pastebi, kad kiek keičiasi Lietuvos gyventojų prioritetai - padaugėjo po du mažylius įsivaikinančių, kiek vyresnius vaikus imančių šeimų. Pernai po du vaikus įsivaikino 7, šiemet - 10 šeimų.

Tačiau, pasak D.Lapėnienės, nedaugėja lietuvių, norinčių tapti specialių poreikių turinčių vaikų įtėviais.

"Su specialiais poreikiais niekas iš Lietuvos neima. Lietuviai nori kuo sveikesnių ir kuo mažesnių, tačiau šiemet buvo keletas tokių atvejų, kai vaikinosi vyresnius vaikus", - sakė ji.

Tarnybos duomenimis, daugiausia specialių poreikių turinčius pasiima užsieniečiai.

Pernai 88 užsieniečių ir nuolat užsienyje gyvenančių Lietuvos piliečių šeimos įvaikino 146 mažylius iš Lietuvos, iš kurių daugiau nei 100 turėjo specialių poreikių.


Šiame straipsnyje: įvaikinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

baisu

baisu portretas
Ką tokios mamos,anot A. Pavilionienės, geriau jie būtų gime mėgintuvėlyje.

RK.

RK. portretas
"gimę mėgintuvėlyje"? Suprantat ką parašėt?

skaitytojas

skaitytojas portretas
gal ir ivaikintu vaiku daugiau bet kai pas mus biurokratija tai zmonem noras digsta isivaikinti kai susidudria su ta problema
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių