Šiemet į Lietuvą neįleisti beveik 1000 užsieniečių

Šiemet Lietuvos pasieniečiai į šalį neįleido 954 užsienio valstybių piliečių, kurie neturėjo jiems būtinų Lietuvos vizų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pastarąjį kartą - pirmadienį - į Lietuvą neįleisti 7 Rusijos piliečiai, neturėję mūsų šalies vizų.

Šešis iš jų iš traukinių išlaipino Kenos geležinkelio kontrolės punkte dirbantys VSAT pareigūnai, kai užsieniečiai bandė atvykti iš Baltarusijos.

Traukiniu "Maskva-Kaliningradas" į Lietuvą bandė patekti 48 metų rusas, neturėjęs galiojančios vizos. Traukiniu "Charkovas-Kaliningradas" be vizų važiavo penki Rusijos piliečiai: 69-erių, 74-erių ir 77-erių moterys bei 21-erių ir 72-ejų vyrai. Visi jie kitais traukiniais pasieniečių buvo grąžinti į Baltarusiją.

Dar vieno vizos neturėjusio 27-erių Rusijos piliečio neįsileido VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai, kai šis kaip automobilio "Volkswagen Transporter" keleivis į Lietuvą vyko per Nidos kontrolės punktą. Užsieniečiui teko grįžti į Kaliningrado sritį.

Anot VSAT pranešimo, dažnai į Lietuvą be vizų mėgina patekti Rusijos ar kitų buvusių sovietinių respublikų piliečiai. Jie į Lietuvą be vizų važiuoja kažkur išgirdę, kad čia jų esą nereikalaujama.

Kiti tokie keliautojai, nors ir turėdami tikslesnės informacijos, naiviai tikisi, kad kaip nors pavyks patekti į Šengeno erdvę.

Dar viena neįleistųjų kategorija - prieš kelis dešimtmečius po sovietinę erdvę netrukdomai keliavę vyresnio amžiaus žmonės, tikintys, kad senoji tvarka egzistuoja iki šiol.


Šiame straipsnyje: vizosužsienietis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių