A. Siaurusevičius LRT vadovo konkurse nugalėjo trijų balsų persvara

Audrius Siaurusevičius antradienį vykusiuose Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generalinio direktoriaus rinkimuose pergalę antrame rinkimų ture iškovojo trijų balsų persvara.

Nacionalinio transliuotojo vadovas po pirmojo balsavimo nepaaiškėjo, nes nė vienas kandidatas nesurinko balsų daugumos, todėl buvo surengtas pakartotinis balsavimas, teigiama trečiadienio vakarą paskelbtame LRT tarybos posėdžio protokole.

Antrajame ture susirungė du kandidatai prieš tai surinkę daugiausiai balsų - A.Siaurusevičius ir Virginijus Pikturna.

Antrai penkerių metų kadencijai perrinktas A.Siaurusevičius antrajame raunde surinko septynis LRT tarybos narių balsus, tuo metu nacionalinio transliuotojo vadovo posto taip pat siekusį signatarą V.Pikturną palaikė keturi nariai.

Vienas biuletenis buvo negaliojantis. Iš viso LRT tarybą sudaro 12 narių.

V.Pikturna BNS komentuodamas konkurso rezultatus sakė esąs nusivylęs.

„Žinoma, buvau nusivylęs, nes turėjau labai gerą dalykinį pokalbį su tarybos nariais ir atrodė, kad mano pristatyta veiklos programa ir priemonės įgyvendinti buvo priimtinos tarybos nariams. Gaila, bet balsavimas parodė, kad tarybos narių ir mano vizija dėl reformų Lietuvos radijuje ir televizijoje skiriasi. Tad man belieka tik palinkėti tarybai ir naujai išrinktam vadovui sėkmės“, - teigė Jungtinių Valstijų pilietybę 2011 metais įgijęs signataras.

„Aš norėjau greta finansinių ūkinių reformų pakelti į naują lygį ir programas, ypatingai televizijos, kurios galėtų konkuruoti su kitais nacionaliniais transliuotojais, kaip PBS Jungtinėse Amerikos Valstijose ar BBC Jungtinėje Karalystėje. Tai yra ne vienos dienos kelias, bet Lietuvos žurnalistai turi potencialą tai sukurti, tik reikia įdirbio, ir mano tikslas buvo padėti tokius pamatus“, - kalbėjo V.Pikturna.

Antradienį paaiškėjus konkurso rezultatams A.Siaurusevičius žurnalistams sakė, kad „visuomeninis transliuotojas turi išlikti alternatyva masiniam skoniui“. Jis sakė manantis, kad sunkiausi nacionalinio transliuotojo laikai „jau praeityje“.

„Visų pirma mūsų nacionalinės televizijos kanale reikia ambicingesnio tinklelio, konkurencingesnio, kad jis geriau atitiktų žmonių lūkesčius, o jie, kaip žinoma, dideli“, - dėstė A.Siaurusevičius.

„Mes visada tarp misijos ir reitingų gyvename ir to neišvengsime, bet, aišku, svarbu, kad žiūrėtų. Mes buvome ir esame trečioje vietoje, tiesiog įvyko epochiniai pokyčiai perėjus prie skaitmenos, kurie pakeitė peizažą. Gal nepakeitė vietų, bet visų pirmų trijų didžiausių kanalų žiūrimumas krito, mūsų - mažiausiai. Tai yra iššūkis“, - teigė A.Siaurusevičius paklaustas, kiek jam svarbūs nacionalinės televizijos reitingai.

Iš viso LRT vadovo posto siekė septyni kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asta

asta portretas
Sveikinam, linkime sėkmės, LRT - gera televizija!

aklad

aklad portretas
o ko reikejo tiketis? Juk ten susirinke saviakai, tai ir renka skydines veikeja

Tai

Tai portretas
Politinis sprendimas, nieko bendro neturi su LRT laidų gerinimu. Juk prie LRT vairo el. skydinių specialistas, o tai matomai siektinas įvaizdis ir LRT tarybos normalus vaizdelis. Gėda
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių