Šiaurės pašvaistę Lietuvos padangėje pastebėjo portalo skaitytojai

Galimybė pamatyti Lietuvoje itin retą reiškinį – Šiaurės pašvaistę – sudomino ne tik astronomijos aistruolius. Vis dėlto dvi naktis lauktas reginys pradžiugino ne visus.

Nuo Saulės atskilusios elektringosios dalelės Žemę turėjo pasiekti antradienio arba trečiadienio naktį, tačiau įspūdingu reginiu grožėtis galėjo ne visi. 

Didžiąją Lietuvos dalį naktį dengė debesys, todėl įžiūrėti įvairiaspalvius šviesos ruožus buvo sunku.

Vis dėlto 1diena.lt redakcija sulaukė ne mažai skaitytojų pasakojimų ir nuotraukų, liudijančių, kad neįprastas dangaus reiškinys Lietuvos teritorijoje buvo matomas.

Visą naktį nemiegoję portalo skaitytojai iš skirtingų Lietuvos miestų dalijosi informacija apie situaciją danguje. Labiausiai nepasisekė Vilniui, mat pastaroji naktis buvo debesuota. 

Kaune ir Klaipėdoje vidurnaktį debesys ėmė sklaidytis, ir portalo 1diena.lt skaitytojų teigimu, pasidarė giedra.

Keli klaipėdiečiai laiškuose redakcijai minėjo, jog naktį buvo matyti žalios juostos, apšviestos mėnulio šviesos.

Daugiausiai liudijimų sulaukta iš Kauno ir jo apylinkių. 

Ponia Raimonda iš Ariogalos seniūnijos pasakoja praėjusią naktį, apie 1 val. 40 min., staiga pašokusi iš lovos nuo keistų garsų ir akinančių šviesos blyksnių pietų-petryčių pusėje, kur be perstojo šėlo šviesos juostos. 

„Lyg tratėdamos iš kulkosvaidžio, tarpais kžkur toliau pasirodydavo žaibo gyvatukas, smingantis į žemę ir dundulis... tas tarsi ŠOU SPEKTAKLIS intensyviai vyko be perstojo daugiau nei pusvalandį, kėlė siaubą, buvo labai neramu. Po to pradėjo lėtėti, rimti... Už valandos jau buvo visai ramu, lyg niekur nieko tarp žvaigždžių šypsojosi mėnulis ir buvo labai gaivus oras“, - rašo Raimonda.

„Tas šviesų šou"stebėtas Gėluvos kaime, Ariogalos seniūnijoje. Išaušus susitikę kaimynai aptarinėjome, kaip buvome pasirengę bėgti iš namų nuo artėjančių liepsnų, ko niekada anksčiau neteko matyti“, - pasakoja portalo skaitytoja.


Šiame straipsnyje: Šiaurės pašvaistė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių