Šiaulių vežėjai pirmieji surengė protesto akciją

Vežėjai nuo kalbų perėjo prie darbų - šiandien apie 14 valandą 76 vilkikų ir sunkvežimių kolona pajudėjo Šiaulių gatvėmis. Apie tris valandas trukusi vežėjų protesto akcija sutrikdė eismą ir kol kas atkreipė tik žurnalistų dėmesį.

Šiaulių vežėjų klubo inicijuota akcija - pirmoji Lietuvoje. Liepos 2 dieną prieš kylančias kuro kainas ir „Mažeikių naftos" dominavimą rinkoje ketina protestuoti Vilniaus ir Marijampolės vežėjai. Prie jų prisijungs ir kauniečiai.

Šiaulių vežėjų klubas vienija apie 50 regiono logistikos bendrovių. Klubo prezidentas Sigitas Gideika portalui kaunodiena.lt sakė, kad šia akcija vežėjai nori atkreipti valdžios dėmesį į transporto sektoriaus problemas. Akcijos dalyviai gatvėmis judėjo maždaug 20 kilometrų per valandą greičiu, šitaip trukdydami kitiems eismo dalyviams.

 „Ne eismą norėjome sutrikdyti, o solidarizuotis su visais vežėjais. Dėl pražūtingo kainų kilimo mums gresia bankrotai", - sakė Šiaulių vežėjų klubo prezidentas.

Pasak S.Gideikos, Šiaulių vežėjai ketina dalyvauti ir Vilniuje rengiamoje akcijoje.

„Vilkikų vairuotojai, kurie liepos 2 dieną bus netoliese Vilniaus, prisijungs prie savo kolegų. Važiuoti į sostinę, kad sudalyvautume akcijoje, labai brangu. Mes paskaičiavome, kad vienam vilkikui kelionė pirmyn-atgal kainuotų apie 500 litų. Šiandien surengta akcija norėjome paskatinti ir paraginti visus Lietuvos vežėjus", - sakė Šiaulių vežėjų klubos vadovas.

Liepos 2 dieną 9 valandą „Linavos" rengiamos vežėjų protesto akcijos vyks Vilniuje ir Marijampolėje.

Ingrida Žirlienė



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių