Šiaulių valdžia taupys nurėždama priemokas aukštiems valdininkams

Šiaulių miesto savivaldybė nusprendė taupyti mažindama priemokas savivaldybės administracijos vadovams.

Ketvirtadienį per tarybos posėdį nutarta savivaldybės administracijos direktoriui Vladui Damulevičiui nurėžti pusę priemokos prie algos „už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą“.

Vietoj iki šiol buvusių 40 proc. nuo vasario priemoka jam sudarys 20 proc. pareiginės algos dydžio.
Tuo metu savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojams Vaclovui Vingrui ir Viktorui Strupui priemokos „už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą“ smuks nuo 25 iki 5 proc. pareiginės algos dydžio.

Kaip skelbė portalas skrastas.lt, V.Damulevičiaus alga iki šiol buvo didžiausia savivaldybėje ir siekė 6052 litus su priemoka bei priedu už stažą valstybės tarnyboje. Direktoriaus pavaduotojų vidutinė alga neatskaičius mokesčių siekė 5009 litus.

Savivaldybė ketvirtadienį taip pat pritarė administracijos struktūros optimizavimui.
Administracija iki vasario 6-osios įpareigota pateikti tarybai sprendimo projektą dėl optimalios administracijos struktūros. Taryba rekomenduoja neviršyti 240 pareigybių skaičiaus.


Šiame straipsnyje: valdininkaialgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia susimąstyti

Reikia susimąstyti portretas
Šiauliai - švaros ir kultūros miestas. Gyvenimą bjauroja nelygiateisis pajamų paskirstymas, nedemokratiškas požiūris į visuomenę. Kas primetė karjerizmo, konkurencijos ir korupcijos principus valdymo procese? Kaip negėda tokiems ištižėliams lupikauti ir kraugeriauti visuomenės sąskaita? Pinigai turi būti švarūs, griežtai paskirstyti ir saugojami nacionaliniame banke. Atlyginimai visuomet būdavo vienodi, jokiu būdu ne dešimteriopai didesni. Viską suryja juodoji darbo rinka. Kada baigsis šis tautos genocidas? Darbo biržos interesai gyvuliški, jie nieko nesupranta apie žmogų ir žmonių veiklą. Tegul jie visi prasmenga su savo machinacijomis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių