Šeštadienis Kėdainiuose prasidėjo darbymečiu

Balandžio 17 d. 10 val. Kėdainių rajone, kaip ir visoje Lietuvoje, vyko akcija „Darom 2010“. Tvarkyti Kėdainių miestą  panoro 330 gyventojų.

Akcijoje dalyvavo  organizacijos, bendruomenės, mokyklos, daugiabučių namų savininkai ir sodininkų bendrijos, rajono ir miesto gyventojai. Kėdainiečiai rinko po žiemos likusias šiukšles, grėbė medžių lapus.

Buvo tvarkomos šios Kėdainių miesto teritorijos: Kauno g. kapinių šlaitas nuo Nevėžio upės, Lakštingalų g. šlaitas palei Smilgos upelį, Lakštingalų g. šlaitas nuo Kultūros centro, Miesto parkas, Teritorija prie Minareto miesto parke, Senasis kelias  į Dotnuvą, Pušyno gatvės šlaitas prie smėlio karjero, Babėnų šilas.

Kėdainių miesto parkas sulaukė daug darbštuolių.

"Labai džiugu, kad Darbo partijos Kėdainių skyriui teko tvarkyti tokią svarbią miestui vietą, juk sušilus orams ir patys labai dažnai čia užsukame. Tiesa, šiandien parką tvarkėme drauge su Jaunimo organizacijos DARBAS Kėdainių skyriaus nariais. Buvome didelis būrys, daugiau nei 60 žmonių, todėl spėjome sutvarkyti tikrai nemažą plotą.", - džiaugėsi Darbo partijos Kėdainių skyriaus pirmininkė Virginija Baltraitienė.

Šalia Miesto parko esantį slėnį gražino 30 vaikų, daugelis iš jų buvo neturtingų šeimų vaikai, moksleiviai iš visų miesto mokyklų. Akcijos metu vaikai labai gražiai sutvarkė slėnį, surinko šiukšles. Už puikų darbą jie sulaukė ir dovanų. Dviračių dirbtuves Kėdainiuose turintis verslininkas Ruslanas Linevas vaikams padovanojo po dviratį.

Darant išvadas pagal dalyvių skaičių - tai šiais metais švaros akcija „Darom 2010“ Kėdainiuose sulaukė didesnio susidomėjimo.

"Šiandien dar sunku pasakyti, kiek šiukšlių kėdainiečiai surinko, tačiau puikus rezultatas jau dabar mieste yra gerai matomas. Žmonėms talkino penkios didelės transporto priemonės, kamazai, traktoriai. Aš labai džiaugiuosi, kad ši graži akcija vyksta ir Kėdainiuose. Tai neįkainojama pagalba Kėdainių miesto seniūnijai, nes šiandien dirbo net 330 žmonių, kai pati seniūnija turi tik septynis darbuotojus, kurie gražina miestą. Tad šiandienos darbo rezultatai yra labai dideli ir svarbūs. Noriu padėkoti visiems kėdainiečiams, kurie nepatingėjo ir sudalyvavo", - kalbėjo Kėdainių miesto seniūnas Alvydas Kleiva.

Akcijos metu Kėdainių miesto seniūnijai labdaros būdu buvo skirta reikalinga technika, transporto priemonės, šiukšlės į sąvartyną buvo gabenamos nemokamai.

Visi akcijos dalyviai turėjo progos paragauti ir kareiviškos košės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių