Senstelėjusi šiluma - iš Seimo nario rankų

Parlamentaras Vytautas Galvonas savo tėviškėje Anykščiuose įsiūbavo dviprasmiškai vertinamą labdaros kampaniją. Politikas anykštėnams dovanoja pasenusius japoniškus vienkartinius šildiklius, kuriais nebeleidžiama prekiauti.

"Sniego angelas" - taip pavadintus paketus Anykščiuose pradėjo nemokamai dalyti partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovas Seime V.Galvonas ir jo patikėtiniai, rašo "Lietuvos rytas".

Į politiko tėvoniją atvežta 30 tūkst. tokių paketų. Jie dalijami ir per darbovietes, mokyklas, bažnyčias.

Tuo pat metu Anykščiuose buvo išplatintas senu ir geru V.Galvono draugu prisistačiusio buvusio Lietuvos ambasadoriaus Japonijoje Algirdo Kudzio laiškas. Juo bandoma paaiškinti, kokia svarbi ir vertinga ši dovana.

Habilituotas daktaras, šiuo metu gyvenantis ir dirbantis Japonijoje, teigia, kad įvertinęs šaltos žiemos sukeltas problemas Lietuvoje jis pats organizavęs japoniškų vienkartinių šildiklių gamybą ir atgabenimą į Lietuvą.

A.Kudzys rašo, kad Seimo narys V.Galvonas labai palaikė šią iniciatyvą, todėl "šią ypač šaltą žiemą sutarėme su juo išdalyti šildiklius ir anykštėnams".

Vis dėlto šildiklių pakuotė liudija, kad jie buvo pagaminti Japonijoje ir į Lietuvą atgabenti prieš keletą metų. Tada apie šios žiemos šalčius niekas netgi negalvojo. Tuo metu jie buvo tiesiog prekė, skirta parduoti.

"Sniego angelus" importavusi Vilniaus didmeninės prekybos bendrovė "Zarvis" pati šių dienų nebesulaukė. Mirus jos savininkui - A.Kudzio ir V.Galvono draugui, įmonė jau prieš keletą metų nutraukė veiklą, o pernai išvis buvo likviduota.

"Zarvio" platintų šildiklių, kainuojančių apie 5 litus, iki šiol dar galima rasti specialiose parduotuvėse tarp prekių medžiotojams ir žvejams.
Kitus neparduotus ir namuose iki šiol saugotus šildiklius mirusio verslininko draugai šią žiemą susitarė tiesiog išdalyti.

Kaip liudija įrašas ant originalios pakuotės, "Sniego angelams" buvo nustatytas galiojimo laikas - iki 2008 metų birželio. Tad jau pusantrų metų, kai šie šildikliai yra pasenę.

Kaip cheminio poveikio pasenusi prekė ji turėjo būti sunaikinta, tačiau dabar vėl sklinda buityje.

Seimo narys tuo tarpu aiškino, kad šildiklis - ne koks nors greitai gendantis maistas, tad ir ilgiau pagulėjus nieko jam nenutinka.

Anot V.Galvono, tas terminas ant pakuotės - tik Japonijoje įprastas formalumas. Esą jis liudija, kiek laiko gaminys geriausiai atitinka gamyklinius parametrus ir dėl jo kokybės dar būtų galima pareikšti pretenzijas, nes vėliau jų niekas nebepriimtų.

"Man apmaudu, kad neteisingai išverstas į lietuvių kalbą terminas dabar taip klaidina", - sakė politikas.

"Aš pats turiu ir naudoju tokius šildiklius, kurių gamyklinė garantija baigėsi prieš dešimtmetį, bet jie puikiai mane šildo daugiau kaip parą", - tikino fiziko išsilavinimą turintis V.Galvonas.

Jis aiškino, kad dovanodamas šildiklius neturi nė menkiausių ketinimų taip išplėsti politinių šalininkų gretas.

"Baigsiu kadenciją Seime - galbūt ir pats įsigysiu šią japonišką šildiklių gamybos technologiją. Noriu juos gaminti ir Lietuvoje. Todėl man svarbiau, kad dabar, pasitaikius tokiai progai, žmonės patys patirtų, koks tai naudingas daiktas", - pasakojo apie savo ateities sumanymus V.Galvonas.

Jis pridūrė, kad jokia reklama televizijoje ar spaudoje nebus tokia veiksminga, kaip nemokamai išbandytas naujas kūną šildantis gaminys.


Šiame straipsnyje: šilumaVytautas Galvonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių