Sekmadienį Lietuvoje - gedulo diena

Sekmadienį Lietuvoje bus dar viena gedulo diena, pagerbiant tądien laidojamą Lenkijos prezidentą Lechą Kaczynskį, prieš savaitę žuvusį aviakatastrofoje.

Lietuvos Vyriausybė priėmė nutarimą balandžio 18 dieną nuo 7 iki 22 valandos šalyje vėl paskelbti gedulą, kai Krokuvoje bus laidojamas L.Kaczynskis ir jo žmona Maria, balandžio 10 dieną žuvę Lenkijos vyriausybinio lėktuvo katastrofoje netoli Smolensko miesto Rusijoje.

Gedulas dėl žuvusio kaimyninės draugiškos valstybės prezidento Lietuvoje jau galiojo tris dienas savaitės pradžioje - nuo pirmadienio 7 valandos iki trečiadienio 22 valandos.

Pagal Vyriausybės nutarimą, gedulo metu "virš ar ant valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ir organizacijų, taip pat gyvenamųjų namų iškeliama Lietuvos valstybės vėliava su gedulo ženklu".

Vyriausybė taip pat pasiūlė visiems Lietuvos juridiniams ir fiziniams asmenims balandžio 18 dieną 15 valandą Lenkijos prezidento L.Kaczynskio ir jį lydėjusių asmenų atminimą pagerbti dviem tylos minutėmis.

Kaip tik tuo metu Krokuvoje prasidės žuvusio Lenkijos vadovo laidotuvės. Jose turėtų dalyvauti Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių